Kübalıların protestosuna hükümetten tepki: Devrimin altını oymayın!

ABD'nin Miami şehrinde toplanan bir grup Kübalı, ülkelerinin yönetimini elinde tutan hükümeti protesto etti. Küba hükümeti, protestocuları, "devrimin altını oymakla" suçladı.

DÜNYA 17.07.2022, 09:23 18.07.2022, 09:19 Hakan Öksüz
Kübalıların protestosuna hükümetten tepki: Devrimin altını oymayın!

Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel Bermudez, ABD'deki bir grup Kübalı tarafından protesto edildi. Florida eyaletinin Miami şehrinde toplanan Kübalılar, ülkelerindeki hükümeti eleştirdi. Hem ABD hem de Küba bayrakları taşıyan göstericiler, Miguel Diaz-Canel Bermudez'in istifa etmesi gerektiğini belirten pankartlar taşıdı.

"Devrimi yok etmek istiyorlar"

ABD'deki bu protesto, Küba hükümetinin tepkisini çekti. Twitter üzerinden protestocuları eleştiren Küba Başbakanı Manuel Marrero Cruz, "Devrimci hükümetimiz, ülke içinden ve dışından birçok baskıya maruz kalıyor. Ülkemizi abluka altına almak için tüm güçleriyle uğraşıyorlar. Zor kullanarak devrimi yok etmek istiyorlar. Bu planlar başarıya ulaşamayacak. Buna izin vermeyeceğimizi bir kez daha tekrarlıyorum." ifadelerine yer verdi.

Dışişleri Bakanı Rodriguez tepki gösterdi

Miami'deki protestoya tepki gösteren isimlerden biri de Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez oldu. Küba'ya destek veren ve ABD'yi protesto eden bir grup Kübalıların fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşan Rodriguez, "Bu insanlar, diğer göstericiler gibi devrimin altını oymak yerinde destek vermeyi tercih ettiler. Küba'ya uygulanan ambargo nedeniyle ABD'yi protesto ediyorlar. Küba halkının sahip olması gereken hakları seslendiriyorlar. Herkes onları örnek almalı." değerlendirmesinde bulundu.

2021'de hükümete yönelik geniş çaplı gösteriler düzenlendi

Küba hükümetinin koronavirüs salgınını yönetme konusundaki başarısızlığı, geçen yılın Temmuz ayında ülke genelinde büyük çaplı gösterilerin düzenlenmesine neden oldu. Ülkenin çeşitli bölgelerinde Küba hükümetini protesto eden göstericiler, ülkedeki ilaç kıtlığından dolayı Küba Komünist Partisi'ne ateş püskürdü. 

Devrim yanlılarını sokaklara davet eden Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel Bermudez, "Protestocularla yüzleşin." açıklamasında bulundu. Bermudez'in açıklamaları üzerine ülke çapındaki protestoların şiddeti arttı, çok sayıda kişi yaralandı.

Yorumlar (0)