İsrail, Filistin mülteci kampını vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var!

İsrail güçleri, Filistin Cebaliye mülteci kampına hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonucu çok sayıda Filistinlinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı açıklandı.

DÜNYA 09.10.2023, 16:14 09.10.2023, 17:35
İsrail, Filistin mülteci kampını vurdu: Çok sayıda ölü ve yaralı var!

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada İsrail güçlerinin, Cebaliye mülteci kampını hedef aldığı ve hava saldırısı düzenlediği bilgisi paylaşıldı.

Saldırı sonucu çok sayıda Filistinlinin öldüğü ve yaralandığı duyuruldu.

Ne olmuştu?

Hamas'ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabah saatlerinde İsrail'e "Aksa Tufanı" adı ile kapsamlı bir saldırı harekatı başlatmıştı.

Gazze'den İsrail hedeflerine yönelik binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar da Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın gerçekleştirerek burayı ele geçirmiş ve İsrail içindeki yasa dışı yerleşim yerlerine girmeyi başarmıştı. Bunun üzerine İsrail ordusu da onlarca savaş uçağı ile Gazze Şeridi'ne saldırı düzenlemişti.

493 Filistinli hayatını kaybetti

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarında 493 kişi hayatını kaybederken, 2 bin 751 kişinin de yaralandı.

İşgal altında olan Batı Şeria'nın çeşitli şehirlerinde ise İsrail askerleri tarafından ateş açılmış ve 15 Filistinli hayatını kaybetmişti.

700’den fazla İsrailli yaşamını yitirdi

İsrail basınında, paylaşılan bilgiye göre saldırılarda şimdiye kadar 700’den fazla İsrailli yaşamını yitirirken, 2 bin 315 kişi de yaralandı.

Yorumlar (0)