İngiltere duyurdu: Sosyal medya şirketlerine ceza yolda!

İngiltere’de medya gözlem kurumu tarafından zararlı içerikleri kaldırmayan sosyal medya firmalarına idari para cezası ve erişim engeli getirileceği duyuruldu.

DÜNYA 15.12.2020, 16:52
İngiltere duyurdu: Sosyal medya şirketlerine ceza yolda!

Sosyal medya firmaları son senelerde pek çok ülke tarafından sıkı bir denetim altında. Bu ülkelerden biri olan İngiltere de uzun bir zamandır gündemde olan Çevrimiçi Güvenlik Yasa Tasarısı’nı paylaştı.

Gelecek sene yasalaşması planlanan tasarıda, içeriğini kullanıcıların oluşturduğu veyahut insanların başkalarıyla beraber çevrimiçi konuşmasına izin veren sosyal medya platformlarına; çocuklara yönelik cinsel saldırı, terörist materyal veyahut intiharı teşvik edecek paylaşımların yayılmasının önlenmesi veyahut sınırlandırılması gerekecek.

Daha çok önlem almak durumundalar

Yeni tasarıyla Instagram, Facebook, Twitter, TikTok ve diğer popüler sosyal medya platformlarında çocukların pornografi ve zorbalığa maruz kalmasını önlemek amacıyla daha da çok çaba gösterilmek durumunda kalınacak.

Kurallara uyulmazsa para cezası veya erişim engeli gelecek

Eğer gerekli adımlar atılmazsa, firmalara 18 milyon sterlin veya senelik küresel gelirlerin yüzde 10’luk kısmına kadar bir para cezası kesilecek. (Yüksek olan sayı uygulanacak)

Bununla beraber İngiliz medya gözlem kurumu Ofcom, yasaya uyumlu olmayan platformlara da ülkede erişim engeli getirebilme hakkını elinde barındıracak.

Yorumlar (0)