İngiltere'den Donbas yorumu: Rusya ilerliyor!

Rusya'nın Donbas bölgesinde yavaş fakat somut şekilde ilerlediğini kaydeden İngiltere Başbakanı Boris Johnson, "Ukrayna'ya verilen silah desteğini çeşitlendirmeleri gerektiğini belirtti.

DÜNYA 27.05.2022, 18:07 Hakan Öksüz
İngiltere'den Donbas yorumu: Rusya ilerliyor!

Ukrayna'daki savaşın gidişatı hakkında konuşan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya'nın Donbas bölgesindeki ilerleyişinin devam ettiğini bildirdi. Rusya lideri Putin'in Donbas'a dair planlarının yavaş da olsa işlediğini kaydeden Johnson, "Somut bir ilerleyiş var, görmezden gelemeyiz." dedi.

"Silah yardımlarımızı çeşitlendirmeliyiz"

Rus ordusunun yavaş da olsa kademeli şekilde Donbas'ta ilerlediğini aktaran İngiltere Başbakanı, "Ukrayna'ya askeri destek vermeye devam ediyoruz. Bunun hayati öneme sahip olduğunun bilincindeyiz. Çoklu fırlatma roket sistemlerini Ukrayna ordusuna veriyoruz ancak askeri desteğimizi çeşitlendirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

"Putin'in savaşı bitimek için manevra payı var"

Ukrayna ordusunun, başkent Kiev'i savunurken büyük bir mücadele örneği sergilediğine değinen Boris Johnson, "Bu direniş, bizim de yardım yaparken pes etmememiz gerektiğini gösteriyor. Rusya lideri Putin, çatışmaları bitirebilecek durumda. Gelinen noktada savaşı bitirmek için halen daha bir manevra payı olduğunu söyleyebiliriz." değerlendirmesinde bulundu.

Pentagon yetkilisi: "Donbas'ın etrafını sarmaya çalışıyorlar"

İsmini vermeyen ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilisi ise Donbas'ın durumu hakkında gazetecilere demeç verdi. Rus ordusunun Donbas bölgesinin etrafını sarmaya çalıştığını aktaran yetkili, "Rusya, savaş bölgesinde somut şekilde ilerliyor. Kazanımları her geçen gün artıyor." dedi.

Yorumlar (0)