Rusya'dan pirinç hamlesi: Yasaklanacak!

Avrupalı ülkeler ve ABD tarafından yaptırımlara maruz kalan Rusya, ülke içindeki piyasayı dengelemek için pirinç ihracatını yasaklamaya hazırlanıyor. Rusya Tarım Bakanlığı tarafından sunulan taslağa göre pirinç ihracatı, 1 Temmuz ile 31 Aralık tarihleri arasında geçerli olacak.

EKONOMİ 27.05.2022, 18:26 29.05.2022, 09:33 Hakan Öksüz
Rusya'dan pirinç hamlesi: Yasaklanacak!

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya yönelik başlattığı savaşta 3 ay geride kaldı. Donbas bölgesinin etrafını sarmaya çalışan Rus ordusu, yavaş da olsa ilerleme kaydediyor. Ukrayna'nın doğusunda devam eden çatışmaların şiddeti arttı.

Gıda akışında ciddi zorluklar var!

Ukrayna'da patlak veren savaş ve koronavirüs karantinaları, gıda akışında ciddi zorluklara neden oldu. Gıda ve akaryakıt fiyatları, küresel çapta ciddi oranda artış gösterdi. Rusya'ya yönelik uygulanan yaptırımlar, ülkenin ekonomisinde gerilemeye neden oldu. Gıda fiyatlarının arttığı Rusya, kendi kaynaklarını idareli ve etkili şekilde kullanmaya çalışıyor.

1 Temmuz-31 Aralık arasında geçerli olacak!

Bu bağlamda Rusya Tarım Bakanlığı tarafından sunulan taslağa göre 1 Temmuz 2022 itibarıyla pirinç ihracatı yasaklanacak. Rusya'nın kendi kaynaklarıyla yetinebilmesi için sunulan bu kararın geçici olacağı ve 31 Aralık 2022'ye kadar devam edeceği kaydedildi. 

İç piyasadaki ekonomik istikrarı korumak isteyen Rusya, daha önce de Ayçiçek yağı, şeker kamışı, tahıl ve beyaz şeker ihracatına yasak getirmişti.

Yorumlar (0)