Kadirov’dan Polonya’ya tehdit: "Sadece 6 saniye sürer!"

Savaşın başından bu yana Putin’in ve Rusya’nın en önemli destekçisi olan Çeçen lider Ramazan Kadirov, bu sefer de Polonya’yı tehdit ederek "Ukrayna’nın işi bittiğinde neler yapabileceğimizi size gösterebiliriz" sözlerini kullandı.

DÜNYA 27.05.2022, 13:09
Kadirov’dan Polonya’ya tehdit: "Sadece 6 saniye sürer!"

Savaşta Putin'in en büyük destekçisi olarak değerlendirilen Çeçen lider Ramazan Kadirov, işgal esnasında Ukrayna'ya desteği sebebiyle Polonya'yı tehdit etti. 

“Neler yapabileceğimizi göreceksiniz”

Putin'in himayesinde bulunan Kadirov, Batı ülkelerine tehditleri ve eleştirileriyle sık sık gündeme geliyor. Kadırov, Ukrayna'ya yönelik kararlı destek sebebiyle Polonya'yı, ülkeye askeri saldırıyla tehdit etti. İşgale rağmen Polonya, müttefiki olan Ukrayna'ya sadık kalmış, savaş yüzünden Ukrayna’dan kaçan sayısız mülteciye kapılarını açmıştı.

Kadirov, Polonya’yı tehdit ederek "Ukrayna’nın işi tamamlandığında neler yapabileceğimizi size gösterebiliriz" şeklinde konuştu. Varşova yönetimi, Rusya’nın 3 aylık işgali süresince Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin en önemli müttefiklerinden oldu. Fakat bugünlerde Polonya, Ukrayna'ya karşı saldırısını haklı çıkarmak için uğraşan Rus propaganda kampanyasının hedefi haline geldi.

“Benim için Ukrayna bitti”

Kendisini Putin'in 'piyadesi' olarak tanımlayan 45 yaşındaki Kadirov, geçtiğimiz günlerde bir video mesaj yayınlamış “Ukrayna bitti. Artık benim ilgi alanım Polonya. Polonya ne yapmaya çalışıyor? Ukrayna'nın işi tamamlandığında, bir sipariş olması halinde altı saniyede size neler yapabileceğimizi gösterebiliriz.” açıklamasını yaptı. Putin'in en sadık destekçilerinden Kadirov, Batı'ya karşı eleştirilerini özellikle Instagram'da cesur sözlerle sık sık yayınlıyor. Son paylaşımında ise Kadirov, mayıs ayının başlarında Varşova'da düzenlenen bir eylem sebebiyle özür talep etmişti.

"Ukrayna savaş suçu işledi"

Kadirov, Polonya’yı ve eylemcileri, "Paralı askerlerinizi ve silahlarınızı alıp resmi olarak büyükelçimizden özür dileseniz iyi olur" şeklinde uyarmıştı. 

Ukrayna'da Kadirov'un askerleri, savaş suçları işlemekle suçlanıyor. Mariupol kuşatmasında Çeçen güçlerinin rolü olduğu biliniyor ve sivilleri Kiev'in banliyölerinde katleden işgalci güçler arasında olduğu belirtiliyor. 

“Putin’in sahip olmadığı oğul”

Çeçen lider Kadirov, Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri tarafından birçok defa insan hakları ihlaliyle suçlandı ve her defasında bu suçlamaları reddetti. 1991'de Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından Moskova, Rusya'nın güneyinde çoğunluğu Müslüman bir bölge olarak değerlendirilen Çeçenistan'da ayrılıkçılarla 2 farklı savaşa girdi. Fakat o zamandan bu yana bölgeyi tekrar inşa etmek için büyük miktarda parayı bölgeye akıttı ve büyük ölçüde Kadirov'a özerklik verdi. Çeçenistan’daki düşmanlarına işkence uygulamakla suçlanan Kadirov, Putin’e olan bağlılığı sebebiyle 'Putin'in asla sahip olmadığı oğul' olarak biliniyor. 

Yorumlar (0)