Putin: Gıda krizi ancak böyle aşılır!

İtalya Başbakanı Mario Draghi ile telefonda görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Küresel gıda krizinin çözümü için bize uygulanan yaptırımlar kaldırılmalı. Bu krizin tüm sorumluluğunu Rusya'ya yıkmak doğru değil." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 26.05.2022, 20:14 Hakan Öksüz
Putin: Gıda krizi ancak böyle aşılır!

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı 24 Şubat'ta başlattığı savaşta 3 ay geride kaldı. Mariupol bölgesinde kontrolü ele geçiren Rusya, Ukrayna'ya diz çöktürmek için çatışmaların şiddetini artırdı. 

ABD ve Avrupa Birliği (AB) üyeleri başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesi, başlattığı savaş nedeniyle Rusya'ya ağır yaptırımlar uyguluyor. Bu ülkeler, bir yandan da Ukrayna'ya askeri mühimmat yardımı yapıyor.

"Sorunun çözümü için yaptırımlar kaldırılmalı"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, küresel ölçekte yaşanan gıda sorununun çözüme kavuşturulması için yaptırımların kaldırılması gerektiğini söylüyor. Rusya lideri, İtalya Başbakanı Mario Draghi ile telefon görüşmesi yaptı ve bu talebini yineledi.

"Sivil gemiler için güvenlik koridoru açıyoruz"

Kremlin, iki liderin görüşmesine ilişkin detayları verdi. Görüşmede Putin'in, "Azak Denizi'nde bulunan limanlardaki sivil gemilerin bölgeden ayrılması için her gün güvenlik koridoru açıyoruz. İyi niyetli tavrımızın anlaşılması gerekiyor." dediği kaydedildi.

"Gıda krizinin sorumluluğunu bize yüklemek doğru değil"

Küresel çapta yaşanan gıda krizinin bütün sorumluluğunu Rusya'ya yüklemenin büyük bir haksızlık olduğunun altını çizen Putin, "Gıda krizi, küresel çapta yaşanan birçok sorunun birleşmesiyle ortaya çıktı. Koronavirüs salgını döneminde Batılı ülkelerin uyguladığı ekonomik politikalar da bu etkenlerden biri. Krizi bütünüyle bize yüklemek doğru değil." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)