Huawei ABD'yi dava etmeye hazırlanıyor

Global arenada, akıllı telefon, telekomünikasyon teçhizatı üreticisi teknoloji devi Huawei, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) hükûmetini kendilerinin kara listeye alma girişimi nedeniyle dava edeceğini duyurdu.

DÜNYA 05.12.2019, 10:55
Huawei ABD'yi dava etmeye hazırlanıyor

Huawei dün yaptığı açıklamada, ABD Federal İletişim Kurumunun Huawei'i geçtiğimiz ay federal bir sübvansiyon programına katılımını engelleyen bu kararını illegal olarak nitelendirdi.

Söz konusu açıklamada, Huawei'in katılım hakkının ihlâl edildiğini söyleyen temsilciler kararın keyfî olarak öne sürdü. Huawei'yi temsilen konuşan avukat Glen Nager, emrin delillere değil, sağlıksız, güvenilmez ve kabul edilemez suçlamalara ve imalara dayandığını ifade etti. Avukat, yasal sürecin New Orleans'taki federal temyiz mahkemesince takip edilebileceği bildirildi.

Uzun süredir teknoloji devi Huawei, ABD ve Çin arasındaki çekişmelerin odağı hâline geldi. ABD, Huawei'i Çin hükûmetiyle olan bağlantıları nedeniyle "ulusal güvenlik riski" olarak tanımladı. Başkan Donald Trump önderliğindeki ABD hükûmeti geçtiğimiz mayıs ayında Huawei'in kara listeye alındığını açıklamıştı.

ABD ile Çin arasında ticaret ve yaptırım savaşının sebepleri arasında Huawei'in Çin hükûmetiyle iş birliği yaptığı iddialarına dayanan güvenlik endişeleri ve sonuçları da yer alıyordu.

ABD ile Çin arasındaki internetin geleceğine yönelik tartışmaların merkezinde yine Huawei yer alıyor. 

Yorumlar (0)