Belediye başkanına bıçaklı saldırı

Bartın ilinin Amasra ilçesinde, işten çıkarılan Berat Ö., CHP’li Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır’a evinin önünde bıçakla saldırdı. Recai Çakır, Berat Ö.’nün elini tutarken, çevredekilerin yardımıyla saldırgandan yara almadan kurtuldu. Berat Ö. polis tarafından gözaltına alındı.

GÜNDEM 05.12.2019, 11:25
Belediye başkanına bıçaklı saldırı

Bıçaklı saldırı girişimi, dün gece Amasra Kum Mahallesi’nde meydana geldi. Amasra Belediyesinde müteahhit firmada otopark görevlisi olarak çalışan Berat Ö.nün bir süre önce işine son verildi.

Berat Ö. dün cep telefonundan Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır’a tehdit mesajı gönderdi.

CHP’li Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır durumu polise bildirerek, tehditlerden dolayı Berat Ö.den şikayetçi oldu. Akşam saatlerinde Kum Mahallesi’ndeki evine giden CHP’li Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, evinin önünde Berat Ö.yü kendisini beklerken gördü.

Berat Ö. "Savcılığa gittin de ne oldu?” diye bağırarak bıçağını çıkarıp, CHP’li Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır’ın boğazına doğru salladı. CHP’li Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Berat Ö.’nün elini tutarken, çevredeki komşuları CHP’li Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır'ın yardımına koştu.

CHP’li Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır'ın komşuları, Berat Ö.’yü etkisiz hale getirirken, polise haber verildi. Polis, saldırının gerçekleştiği olay yerine gelerek Berat Ö.’yü gözaltına aldı. Elinde küçük bir kesik oluşan CHP’li Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır hastanede rapor aldı.

CHP’li Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır yaşanan olayla ilgili olarak şöyle konuştu:

"Daha önceden belirli nedenler yüzünden işten çıkardığımız bu arkadaşımız, dün bana tehdit mesajı attı. Bende şikayetçi oldum. Akşam evime gitmek istediğim sırada evimin önüne gelerek, benimle ağız münakaşasına girdi. 'Savcılığa şikayet ettin de ne oldu?' diye bağırdı. Sonra bana bıçakla saldırdı. Komşularımız araya girdi ve bana yardımcı oldu. Komşularımız Berat Ö.yü etkisiz hâle getirdikten sonra polisi aradılar ve polisler geldi. Şimdi bu arkadaş gözaltında. Amasramızın hakkını sonuna kadar savunmaya devam edeceğim."

Yorumlar (0)