Hindistan koronavirüste felaketi yaşıyor: Yeni rekor kırıldı!

Koronavirüs salgınının yeni merkez üssü Hindistan koronavirüste adeta felaketi yaşıyor. Tıbbı cihazların yetersiz kaldığı, hastane kapasitelerinin yetmediği, hastaların tedavisine yetişilemeyen ülkede koronavirüsten yeni vaka ve can kaybı sayıları da günbegün rekor üstüne rekor kırıyor.

DÜNYA 06.05.2021, 12:56 06.05.2021, 17:16
Hindistan koronavirüste felaketi yaşıyor: Yeni rekor kırıldı!

Koronavirüsün dünyadaki yeni “merkezi” Hindistan’da günlük olarak can kaybı ve vaka sayıları rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Vaka artışlarından dolayı hastanelerde ciddi düzeyde bir tıbbi malzeme ve oksijen eksikliği yaşanırken, can kaybı ve günlük enfekte kişi sayılarında da yeni rekorlar kırıldı.

Hindistan Sağlık Bakanlığı’nca yapılmış olan açıklamada son 1 günde 412 bin 262 yeni pozitif vakanın tespit edildiği, toplamda ise koronavirüs vaka sayısının 21 milyon 77 bin 410’a çıktığı ve virüsün başlangıcından bu zamana dek son verinin günlük vaka sayısındaki artışta yeni rekor olduğu paylaşıldı.

Virüsten 230 bin kişi 168 kişi yaşamını yitirdi

Bakanlık tarafından ülkede son 1 gün içinde koronavirüsten dolayı 3 bin 980 kişinin daha hayatını kaybetmesi sonrası Hindistan’da can kaybı sayılarında da yeni rekorların kırıldığını ve toplamda hayatını kaybeden kişi sayısının 230 bin 168’e çıktığı ifade edildi. Ayrıca açıklamada salgının başından bu zamana dek 17 milyon 280 bin 844 kişinin daha tedavisinin bitmesi sonrası sağlığına kavuştuğu kaydedildi.

Hindistan’da aşılama kampanyasının başından bu zamana dek toplamda 157 milyon 750 bin 752 doz koronavirüs aşısı uygulandı. Her iki dozun uygulandığı kişi sayısı ise 29 milyon 122 bin 833.

Hastanelerde ve krematoryumlarda yer kalmadı

Koronavirüs salgınında Hindistan’da günlük vaka ve can kayıplarında görülen korkutan artıştan dolayı hastanelerde yer bulunamadığı kaydedildi. Bununla beraber krematoryumlarda yaşanmış olan yoğunluk neticesinde parklar ve caddeler neredeyse birer krematoryum oldu. Virüsten dolayı yaşamını kaybedenlerin ise parklarda ve sokaklarda toplu şekilde yakıldığı görüldü.

Yorumlar (0)