Kısıtlamayı delenleri polis sireniyle uyarıyor

Antalya’da yaşayan Ergün Alpman (67), kısıtlamayı ihlal eden vatandaşları uyarmak için kendince ilginç bir yola başvurdu.

YAŞAM 06.05.2021, 13:03 06.05.2021, 17:38
Kısıtlamayı delenleri polis sireniyle uyarıyor

Alpman, Serik İlçesindeki evinin balkonuna kurduğu ses sisteminde polis sireni eşliğinde anonslar yaparak, vatandaşları dışarı çıkmamaları konusunda sık sık uyarıyor.

Gereksiz gezenleri görmeye katlanamıyor

Kendisinin kurallara tam olarak uyduğunu belirten Ergun Alpman, sokakta gereksiz gezenleri gördüğünde bu duruma dayanamadığını söyledi. 

Evde otururken insanları uyarmanın yolunu düşündüğünü ve aklına böyle bir yöntem geldiğini anlatan Alpman, “Böyle bir oyun icat ettik. Ses sistemine telefondan siren sesi verip anons yaptım. 2 senedir salgın nedeniyle evden çıkamıyoruz. Ancak biz kurallara harfi harfine uyarken insanlarsın başı boş gezmeleri içime dokunuyor. Devletimizin koyduğu ne kural varsa hepsine sonuna kadar uymalıyız. Bu hastalığın başka şekilde biteceği yok” dedi. 

“Anonslarım destek buldu”

Evinde kurduğu sistemle dışarıda gezenleri gördüğünde yaptığı sirenli anonslar için vatandaşlardan olumlu tepkiler aldığını söyleyen Alpman, “Anonslarıma kimisi gülerken kimisi de destek verp tebrik ediyor. Bir bakıma mizahi bir durum oldu ama insanlarında hoşuna gitti. Öyle böyle derken bu salgını yeneceğiz. Özgürce dışarı çıkıp gezeceğimiz günlere hep birlikte ulaşacağız. Ancak kurallara ne kadar çok uyarsak o günlere de o kadar çabuk ulaşırız” diye konuştu.

Yorumlar (0)