Asya ülkesi felaketi yaşıyor, yeni rekor sayıları geldi

Hindistan'da salgının başlangıcından bu yana yaşanan günlük can kaybı sayısı en yüksek seviyeye ulaştı.

DÜNYA 05.05.2021, 12:53 05.05.2021, 13:02
Asya ülkesi felaketi yaşıyor, yeni rekor sayıları geldi

Koronavirüs salgınında vaka sayılarının 20 milyonu aştığı Hindistan'da vaka sayılarındaki yükseliş sürerken son 24 saatte ülkedeki can kaybı sayısı ise salgının başladığı günden beri en yüksek seviyeye çıkmış durumda.

Ülkede halen 3 milyon 487 bin 229 hastanın tedavisi sürüyor.

Hindistan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ülkede son 24 saatte 382 bin 315 yeni vaka tespit edildiği ve toplam vaka sayısının bu rakamla beraber 20 milyon 665 bin 248'e yükseldiği bildirildi. Koronavirüs kaynaklı ölenlerin sayısı ise 24 saat içinde 3 bin 780 kişi daha artarak 226 bin 118’e çıktı. Bu rakam ise salgının başından bu tarafa bir gün içinde kaydedilen ülkedeki en yüksek can kaybı oldu.

Oksijen sıkıntısı yaşanıyor

Hint medyasında yer alan haberlere göre, vaka artışına ek olarak ülkede aşı ve tıbbi oksijen sıkıntısı sebebiyle sağlık sisteminde büyük sorunlar yaşanıyor.

Oksijen kıtlığında ilk sırayı başkent Yeni Delhi alırken buradan dünyaya sürekli acil yardım çağrıları yapılıyor. 

Yeni Delhi Yüksek Mahkemesi, 40'ın üzerinde hastanenin tıbbi oksijen taleplerini yerine getirmedikleri gerekçesiyle yetkililer hakkında, mahkemeye itaatsizlikten dolayı dava açılacağını duyurdu.

Mahkeme yargıçları yetkililerden istenilen destek için, 'Hayır' yanıtını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz"  diyerek hastanelerin haklı talebine desteklerini açıkladı.

Yargıçlar ayrıca çok sayıda bakımevi ve hastanenin oksijen yetersizliği sebebiyle yatak sayılarını azalttığını ve hastalarınsa başka bölgelere yönlendirdiklerini belirtti.

Aşı problemi

Nüfusu neredeyse 1,4 milyarı bulan Hindistan'da 16 Ocak'tan bu tarafa 160 milyon 499 bin 118 doz aşı yapılmış olsa da aşı kampanyası henüz ülkede salgını kontrol altına alabilecek seviyeye ulaşmadı.

Dünyanın en büyük aşı üreticisi olan Hindistan Serum Enstitüsünün Üst Yöneticisi (CEO) Adar Poonawalla, Financial Times gazetesine yaptığı açıklamada aşı sıkıntısının birkaç ay devam edeceği konusunda uyarıda bulunmuştu.

Yorumlar (0)