ABD, ‘En acil şekilde’ diyerek Hindistan kararını açıkladı

Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, kontrolden çıkan koronavirüs vakaları sebebiyle Hindistan’dan ABD’ye seyahatlerin 4 Mayıs itibarıyla kısıtlanacağını duyurdu.

DÜNYA 30.04.2021, 23:05 30.04.2021, 23:12
ABD, ‘En acil şekilde’ diyerek Hindistan kararını açıkladı

Amerika Birleşik Devletleri Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Hindistan’da son zamanlarda kontrolsüz bir şekilde artış gösteren koronavirüs vakalarından dolayı bu ülkeden Amerika Birleşik Devletleri’ne yapılacak olan tüm seyahatlerin kısıtlanacağını duyurdu.

“En acil şekilde…”

Psaki yapmış olduğu yazılı açıklamada, “Amerika Birleşik Devletler Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nin tavsiyesi üzerine, Biden yönetimince Hindistan’dan seyahatler acil bir şekilde kısıtlanacak.” denildi.

Alınan bu kararın, “sıra dışı şekilde artan koronavirüs vakaları” ve beraberinde Hindistan’daki varyantlar ışığında uygulanacağının altını çizen Psaki, bu kararın 4 mayıs itibarıyla yürürlüğe alınacağını ifade etti.

Amerika Birleşik Devletleri hükümetince Hindistan’a uyarı seviyesi en üst düzeye çıkartılmış ve ülkedeki ABD vatandaşlarına derhal ülkeyi terk etmeleri tavsiyesi verilmişti.

Amerika Birleşik Devletleri Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki

Hindistan’da koronavirüs

Hindistan koronavirüste vaka sayısında rekor üstüne rekor kırıyor! Son 24 saat içerisinde ülkede 386 bin 452 yeni koronavirüs vakası tespit edildi.

Ülkenin sağlık bakanlığınca yapılan açıklamada, virüsten dolayı son 1 günde 3 bin 498 kişinin yaşamını kaybettiği duyuruldu.

Yorumlar (0)