Fransız bakan: Helal gıda reyonlarından rahatsız oluyorum!

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, İslamofobik açıklamalara imza atarak, ülkesinde bulunan marketlerde helal gıda reyonlarının yer almasından rahatsızlık duyduğunu ifade etti. 

DÜNYA 21.10.2020, 08:50 21.10.2020, 16:48
Fransız bakan: Helal gıda reyonlarından rahatsız oluyorum!

Fransa'dan İslamiyet karşıtı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, ülkesinde bulunan marketlerde helal gıda reyonlarının yer almasından rahatsızlık duyduğunu ifade etti.

BFMTV kanalına konuşan Fransa İçişleri Bakanı Darmanin, söz konusu reyonların kaldırılması gerektiğini kaydetti. 

Darmanin, ülkelerde cemaatçilik olayının bu şekilde başladığını belirterek, kapitalizmin de bunda bir yükümlülüğe sahip olduğunu aktardı. 

Fransa'da Hz. Muhammed'e karşı karikatürlerin hazırlanabileceğini ifade eden Darmanin, hatta söz konusu karikatürlerin okullarda öğrencilere gösterilebileceğini söyledi. 

Darmanin, terör olaylarında sosyal medya platformlarının kritik bir role sahip olduğuna dikkat çekerek, ülkesinde son üç senede camiler dâhil olmak üzere 358 yerin faaliyetlerine son verildiğini belirtti. 

428 yabancının da Fransa'dan sınır dışı edildiğini aktaran Darmanin, ülkede tekrar terör saldırılarının gerçekleştirilebileceği konusunda uyardı. 

Macron da İslamiyet'e saldırmıştı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, skandal açıklamalarda bulunarak, İslamiyet'in bir "dünya sorunu" olduğunu ifade etmişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ülkesinde laikliğe sahip çıkılabilmesi amacıyla yeni bir yol haritası belirlediklerini kaydederek, dinin hem eğitimden hem de kamu kurum ve kuruluşlarından kaldırılması için harekete geçileceğini söylemişti.

Macron, okullarda başörtüsü takılmaması gerektiğini belirterek, insanların başörtüsünü "provokasyon malzemesi" olarak taktığını iddia etmişti.

Eğitime veya kamu hizmetlerine dinin egemen olmaması gerektiğini belirten Macron, bazı öğrencilerin müzik dersi almalarına ve havuza gitmelerine müsaade edilmediğini ve bunun problem teşkil ettiğini ifade etmişti.

Macron, dini cemaatlere bağlı okulların ve derneklerin ciddi bir şekilde kontrol edileceğini kaydederek, ülkesinin savunduğu değerlere karşı bir tutum sergileyen kurumların faaliyetlerinin durdurulacağını söylemişti.

Camilerin finansmanının daha sıkı denetleneceğini vurgulayan Macron, İslamiyet'in yapılandırılması gerektiğini ileri sürmüştü.

Erdoğan yanıt vermişti

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, bazı ülkelerin İslamiyet'in yükselişinden huzursuz olduklarını ifade etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ülkelerin aslında bizzat kendilerinin neden olduğu kaos ve krizlerden bahsederek İslamiyet'i hedef aldıklarını söylemişti.

Erdoğan, Avrupa'da siyasetçilerin kendi hatalarını saklamak için İslamofobik açıklamalar yaptıklarına dikkat çekerek, son günlerde bahsedilen "Fransız İslam’ı" kavramının, bunun tezahürü olduğunu aktarmıştı. 

Macron gibi bazı liderlerin İslamiyet ile hesaplaşmak istediğini belirten Erdoğan, "aşırılık ile mücadele" altında "pısırık" Müslüman profili oluşturmayı amaçladıklarını ifade etmişti.

Yorumlar (0)