CHP: "İnsanları uyuşturarak gerçek İslam'dan kopardılar!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay, İslamiyet'e dil uzatan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a tepki göstererek, "onun gibilerin insanları uyuşturduğunu ve gerçek İslamiyet'ten soğuttuğunu" ifade etti. 

GÜNDEM 07.10.2020, 09:50
CHP: "İnsanları uyuşturarak gerçek İslam'dan kopardılar!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Engin Altay, İslamiyet'e dil uzatan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a sert tepki gösterdi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Altay, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'u eleştirerek, "onun gibilerin insanları uyuşturduğunu ve gerçek İslamiyet'ten soğuttuğunu" kaydetti.

"Kur'an-ı Kerim'de öldürmenin yeri yok"

Altay, Macron'un Kur'an-ı Kerim'i okuması gerektiğini kaydederek, kutsal kitabımızda öldürmenin, kan akıtmanın, kul hakkının veya hırsızlığın yerinin olmadığına dikkat çekti.

Bunları "cihat" adı altında yapanları "kâfir" olarak nitelendiren Altay, Batı'nın söz konusu kişileri aramıza soktuğunu ifade etti.

"İslamiyet'i aydınlatmak kimin haddine?"

Altay, cihatçı teröristlerin İslamiyet, Kur'an-ı Kerim veya Allah ile herhangi bir ilgisinin olmadığını belirterek, hiç kimsenin "İslamiyet'i aydınlatmaya haddinin olmadığını" söyledi. 

Macron ne demişti?

İslamiyet'i "dünya sorunu" olarak değerlendiren Macron, ülkesinde İslamiyet'e karşı laikliğin korunması amacıyla yeni bir politika hazırlandığını söylemişti.

Macron, dinin eğitim ve kamudan tamamen kaldırılması için harekete geçeceklerini belirterek, bu alanlarda dinin egemen olmasına asla izin vermeyeceklerini ifade etmişti.

Okullarda başörtüsü takılmasını istemediğini belirten Macron, bazı insanların başörtüsünü provokasyon aracı olarak kullandığını belirtmişti. Macron, çocukların müzik eğitimi almalarına veya havuza gitmelerine müsaade etmeyen ailelerin bulunduğuna dikkat çekerek, bunun büyük bir problem oluşturduğunu ve çocukların rahatlıkla okula gidebilmeleri gerektiğini söylemişti.

Macron, camilerin maddi imkânlarının sıkı bir biçimde denetleneceğini kaydederek, dini cemaatlere ait okulların ve derneklerin katı bir şekilde kontrol edileceğini belirtmişti.

Ülkesinin değerlerine zarar veren kurumların kapatılacağını aktaran Macron, 2024 yılından sonra Türkiye, Fas ve Cezayir'den Fransa'ya imam gelmeyeceğini ifade etmişti.

Macron, İslamiyet'in yapılandırılması gerektiğini ileri sürmüş, söz konusu dinin bütün dünyada krize neden olduğunu iddia etmişti. 

Laikliğin "Fransa'nın çimentosu" olduğunu kaydeden Macron, dış güçlerin müdahalesine karşı İslamiyet'in özgürleştirilmesi gerektiğini söylemişti. Macron, "İslamcı ayrılıkçı" düşünceler ile mücadele edilmesi amacıyla Aralık'ta yeni bir yasa tasarısının sunulacağını duyurmuştu. 

Yorumlar (0)