Erdoğan'ın Holokost göndermesi, dünya basınında! "Almanya'nın suçluluk psikolojisi!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile yaptığı ortak basın toplantısında sert açıklamalarda bulundu. Almanya'nın İsrail'e verdiği destekle ilgili, "Borcu olanlar rahat rahat konuşamaz ama biz konuşuruz. İsrail'e borcumuz yok." diyerek Holokost göndermesi yaptı. Uluslararası basın, Erdoğan'ın konuşmasını manşetlerine taşıdı.

DÜNYA 18.11.2023, 14:47 18.11.2023, 17:45 Hakan Öksüz
Erdoğan'ın Holokost göndermesi, dünya basınında! "Almanya'nın suçluluk psikolojisi!"

Resmi ziyaret kapsamında Almanya'ya giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı konuşma, uluslararası basında yankı uyandırdı. Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, Almanya'nın İsrail'e desteği hakkında, "Holokost (Nazilerin yaptığı Yahudi soykırımı) cenderesinden geçmediğimiz için bir rahat konuşabiliyoruz. Çünkü bizim İsrail'e borcumuz yok. Borçlu olanlar (Almanya) tabi rahat konuşamaz." yorumunu yaptı.

Politico: Erdoğan'dan "Holokost" göndermesi

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un yanında "Holokost" göndermesi yapan Erdoğan, dünya basınında gündem oldu. Politico'nun yazdığına göre Erdoğan; Holokost konusunda suçluluk psikolojisine giren Almanya'nın, bu nedenle İsrail'e destek verdiğini söyledi. Erdoğan'ın "Borcu olanlar rahat konuşamaz." açıklamasına dikkat çekildi.

İşte uluslararası basının Erdoğan'ın konuşmasına verdiği tepkiler...

The Times of Israel

"Erdoğan, 'Almanya, Holokost'un suçluluk psikolojisinde. Bu nedenle İsrail'i eleştiremiyor.' imasında bulundu. İki liderin derin görüş ayrılığı gözler önüne serildi."

Merkezi Katar'da bulunan Al Jazeera 

"Erdoğan açık açık konuştu; 'Tevrat'ta bu yok. Hastaneleri vuramazsınız, çocukları öldüremezsiniz.' Alman başbakan yüzünü ekşitmekle yetindi."

France 24 

"Erdoğan'dan Almanya'ya 'rahatsızlık verici' ziyaret."

Bild gazetesi

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'havuç-sopa' oyununu Almanya'ya karşı başarılı şekilde oynuyor."

Yunan gazetesi Proto Thema 

"Erdoğan, Türkiye'nin geçmişte Yahudilere ve İsrail'e karşı hiçbir suç işlemediğini belirtti. Bu nedenle kendisinin rahat rahat konuşabileceğini ancak Holokost suçunu işleyen Almanya'nın bunu yapamayacağını söyledi."

Yunan gazetesi Kathimerini 

"Erdoğan'ın Almanya'yı ziyaretinde alınan güvenlik önlemleri, ABD başkanlarına benziyor."

Yorumlar (0)