Fiyatı çeyrek altını geçti! Duyanların dudakları uçukladı

Sivas'ta ilkbahar aylarında doğal ortamda yetişen kenger bitkisinin kökünden elde edilen kenger sakızının fiyatı, çeyrek altını geçerek dikkat çekti.

GÜNDEM 14.05.2024, 10:35 15.05.2024, 18:18 Buse Önder
Fiyatı çeyrek altını geçti! Duyanların dudakları uçukladı

Kenger sakızı, doğada kendiliğinden yetişse de toplanması oldukça zor bir süreç gerektiriyor. Ancak toplandığında birçok faydası bulunuyor. Diş sağlığına, yüz felci geçirenlerin yüz kaslarını çalıştırmalarına, mide ağrısı ve şişkinliğine, hatta migren rahatsızlığına iyi geldiği biliniyor.

Yurt dışına da gönderilen bu sakız, özellikle yurda gelen gurbetçiler tarafından yoğun ilgi görüyor.

‘Yüz felcine ve mide sorununa iyi geliyor’

Kenger sakızının satışını yapan Abdurrahman Güler, sakızın topraktan çıkartılan bir doğal sakız olduğunu vurgulayarak kenger otunun kesilip kanatıldığını ve bu kesikten toprağa beyaz bir sıvı aktığını, ardından birkaç gün kuruması beklenen sakızın, topraktan toplandığını belirtti.

Bu sürecin oldukça zahmetli olduğunu vurgulayan Güler, sakızın özellikle mide sorunu, yüz felci, kulak ağrısı gibi rahatsızlıklara iyi geldiğini ifade etti.

‘Tanesi 20, kilosu 5 bin lira’

Güler, sakızın fiyatının günümüzde oldukça yüksek olduğunu dile getirdi. Şu anda tanesinin 20 lira, bir kilogram fiyatının ise 5 bin lira olduğunu belirten Güler, bu fiyatlarla sakızın çeyrek altını geçtiğini ve neredeyse yarım altınla yarışır hale geldiğini söyledi.

Güler, sakızın alındıktan sonra iyice yıkanması gerektiğini ve bir hafta boyunca çiğnenerek tüketilebileceğini ifade etti.

Yorumlar (0)