DSÖ'den Şifa Hastanesi paylaşımı: "Mezar dolu boş bir kabuk"

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail'in 2 haftalık kuşatmasını ardından Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin son durumunu paylaştı. Ghebreyesus, "Binaların işlevselliğinin kısa vadede yerine getirilmesi mümkün değil." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 06.04.2024, 23:21 Hakan Öksüz
DSÖ'den Şifa Hastanesi paylaşımı: "Mezar dolu boş bir kabuk"

Gazze Şeridi'ne yoğun bombardımanını sürdüren İsrail ordusu, bölgedeki en büyük sağlık merkezi olan Şifa Hastanesi'ni kuşatmıştı. Yaklaşık 2 hafta süren kuşatmayı kaldıran İsrail ordusunun ardında harabe bıraktı.

Hastanenin son durumu

Hastanenin durumuyla ilgili Dünya Sağlık Örgütünden (DSÖ) sık sık bilgilendirme geliyor. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail'in kuşatmasının ardından Şifa Hastanesi'ndeki yıkımı paylaştı. Ghebreyesus, DSÖ ile ortaklarının ulaştığı hastanenin "mezar dolu boş bir kabuk" haline geldiğini kaydetti. 

"Travma ve hastalık artıyor, kıtlık yaklaşıyor"

Şifa Hastanesi kompleksinde yer alan pek çok binanın tahrip edildiğini kaydeden Ghebreyesus, "Binaların işlevselliğinin kısa vadede yerine getirilmesi mümkün değil. Bir mühendis ekibi, derinlemesine inceleme yapacak. Şifa'daki sağlık hizmetlerinin canlandırılmasını istedik ama çabalarımız boşa gitti. Travma ve hastalık artıyor, kıtlık yaklaşıyor." değerlendirmelerini yaptı.

Yorumlar (0)