Dışişleri'nden İsrail'in Şifa Hastanesi baskınına tepki

İsrail'in Şifa Hastanesi kuşatmasında 21 hasta öldü. Kuşatmanın kaldırıldığı duyuruldu. İsrail'in "kasıtlı yok etme harekatı" uyguladığını kaydeden Dışişleri Bakanlığı, söz konusu suçlara göz yumanların isimlerinin "kara leke" olarak tarihe geçeceğini bildirdi. Açıklamada, BM'nin ateşkes kararının bir an önce uygulanması gerektiği vurgulandı.

GÜNDEM 01.04.2024, 19:55 01.04.2024, 20:23 Hakan Öksüz
Dışişleri'nden İsrail'in Şifa Hastanesi baskınına tepki

Gazze Şeridi'ndeki en büyük sağlık merkezi olan Şifa Hastanesi, İsrail güçleri tarafından kuşatıldı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), kuşatma sırasında 21 hastanın hayatını kaybettiğini duyurdu. 

Pek çok tıbbi cihazın kuşatma nedeniyle hasar alarak kullanılamaz duruma geldiği kaydedildi. Hastaların tedavi edilmesine engel olan kuşatma kaldırıldı, İsrail güçleri hastaneden çekildi. 107'den fazla hastanın binada mahsur kaldığı kaydedildi.

Dışişleri Bakanlığı: "Kasıtlı yok etme harekatı"

Şifa Hastanesi'nin kuşatılmasına dair görüntüler dünyaya yayıldı, Dışişleri Bakanlığından açıklama geldi. Filistin halkının kasıtlı olarak yok edilmeye çalışıldığını bildiren Dışişleri, Şifa Hastanesi baskınının buna örnek olduğunu aktardı. 

"İsimleri tarihe kara leke olarak geçecek"

İsrail'in son 6 ayda büyük insanlık suçları işlediği, söz konusu suçlara göz yumanların isimlerinin "kara leke" olarak tarihe geçeceği ifade edildi. Uluslararası camianın, İsrail'i durdurmakla görevli olduğunu kaydeden Dışişleri Bakanlığı, "BM Güvenlik Konseyi’nin onayladığı ateşkes kararı bir an önce uygulanmalıdır." açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)