Şifa Hastanesi’ne baskın: 20 kişi öldü

İsrail, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi’ne 7 Ekim’den bu yana düzenlediği 4. baskında 20 kişiyi öldürdü, 200 kişiyi tutukladı.

DÜNYA 19.03.2024, 02:10 Buse Önder
Şifa Hastanesi’ne baskın: 20 kişi öldü

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları devam ederken, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Gazze'nin kuzeyinde bulunan Şifa Hastanesi'ne dördüncü kez baskın düzenledi. IDF Sözcüsü Daniel Hagari, yaptığı açıklamada, baskın sırasında 20 kişinin öldürüldüğünü ve 200 kişinin tutuklandığını belirtti. Hagari, ayrıca baskında 1 İsrail askerinin de öldüğünü aktardı.

Şifa Hastanesi karargaha dönüştü iddiası

Hastanede yapılan aramalarda para ve silah bulunduğunu iddia eden Hagari, operasyonun Şifa Hastanesi'ni Hamas üyeleri tarafından terör operasyonları ve çatışmaların yönetildiği bir karargahalara dönüştürüldüğü gerekçesiyle gerçekleştirildiğini söyledi.

‘Operasyonlar devam edecek’

Hagari, "İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet (Şabak) ile Askeri İstihbarat Birimi'nden (Aman) alınan istihbarat bilgilerine göre, saha komutanları da dahil olmak üzere Hamas üyelerinin hastanede saklandığı ve burayı terör operasyonları ve çatışmaları yönetecekleri bir operasyonel karargaha dönüştürdüğü" iddiasında bulundu.

İsrail ordusu, bu sebeple Şifa Hastanesi'ndeki operasyonun bu gece de devam edeceğini duyurdu.

Yorumlar (0)