Erdoğan'dan Edanur Gezer yorumu: "Basit önlemleri almadılar"

DSİ Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokol Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AFAD envanterindeki 31 iş makinesinin DSİ'ye devriyle birlikte afet öncesi çalışmalara hız kazandıracaklarını kaydetti. İstanbul'da bir parktaki su birikintisinde boğularak ölen 5 yaşındaki Edanur Gezer hakkında da konuşan Erdoğan, "Basit önlemlerin alınmadığı için bu yaşandı." dedi.

GÜNDEM 29.04.2024, 15:46 29.04.2024, 16:04 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan Edanur Gezer yorumu: "Basit önlemleri almadılar"

AFAD Başkanlığında gerçekleştirilen DSİ Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokol Töreni'nde kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik açıklamalarda bulundu. Taşkın ve sel gibi afetler öncesi ile sonrasına ilişkin devletin lojistik kapasitesini güçlendirdiklerini kaydeden Erdoğan, AFAD envanterindeki iş makinesinin DSİ'ye devredilmesini önemli bulduklarını belirtti.

"Derelerimizdeki ıslah çalışmaları hızlanacak"

Protokol kapsamında 31 iş makinesinin devir teslimini yaptıklarını vurgulayan Erdoğan, "Böylece DSİ'nin ekskavatöre sayısı 816 olacak. Ekskavatörlerimiz, heyelan ve sel ihtimali yüksek bölgelerde kullanılacak. Karadeniz'in 13 bölgesinde risk azaltma faaliyetleri başlıyor. Derelerimizdeki ıslah çalışmaları hız kazanacak." dedi.

"Afet öncesi çalışmalara hız kazandıracağız"

Doğal afetlerin önüne geçemeyeceklerini ancak her türlü tedbiri almaları gerektiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün atılan imzalar sayesinde riski fazla olan bölgelerde afet öncesi çalışmalara hız kazandıracağız. 2023 dünya genelinde en sıcak yıl oldu. Bu küresel iklim krizi karşısında en fazla mücadele veren ülkeler arasındayız." ifadelerini kullandı. 

"Oy tercihleri yüzünden depremzedeleri hedef aldılar"

6 Şubat'taki depremlerin ardından Mayıs 2023'te yapılan seçimlerdeki oy oranları nedeniyle afet bölgesindeki insanların yoğun bir linç kampanyasına maruz kaldıklarını kaydeden Erdoğan, "Oy tercihleri yüzünden depremzedeleri hedef aldılar. Resmi kurumlarımızı yalan kampanyalarla eleştirdiler. Antalya'daki teleferik olayını ve Gayrettepe'deki gece kulübü yangını faciasını unutmadık. Şimdi de basit önlemlerin alınmadığı İstanbul'daki bir parkta 5 yaşındaki bir çocuğumuzu kaybettik. İşçi hakları ile ilgili mangalda kül bırakmayanlar, bu olaylarda sessiz kaldı." diye konuştu.

Yorumlar (0)