Biden: Kraliçe bana annemi hatırlattı

ABD Başkanı Biden, Windsor Kalesi'nde İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ile görüşmesinin akabinde kraliçenin ona annesini anımsattığını söyledi. Biden ayrıca, yeni İsrail Başbakanı Naftali Bennett'i arayarak kutladı.

DÜNYA 14.06.2021, 00:14 14.06.2021, 18:09
Biden: Kraliçe bana annemi hatırlattı

ABD Başkanı Joe Biden ve eşi Jill Biden, İngiltere’deki G7 Liderler Zirvesi’nin tamamlanmasının ardından İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth ile Windsor Kalesi'nde buluşmuştu. Başkan Biden ve eşi, Windsor Kalesi'nde yapılan resmi törenin ardından Kraliçe ile çay içmişti. Biden, Kraliçe ile görüşmesinin ardından gerçekleştirdiği bir açıklamada, “Bana annemin cömertliğini ve görünüşün anımsattı." dedi. Biden ayrıca, "Kraliçe görüşmek üzere olduğum iki liderin kimler olduğu yönünde bir soru sordu. Xi Jinping ve Putin hakkında bilgi edinmek istedi." şeklinde konuştu.

Kraliçe'yi Washington'a davet etti

Biden, Kraliçe Elizabeth ile görüşmesinde 95 yaşındaki Kraliçe'yi Beyaz Saray'a davet etti. 20 Ocak'ta göreve başlamasından beri ilk yurt dışı seyahatini yaparak İngiltere'ye gelen Biden ve eşi, Londra Heathrow Havaalanı'ndan NATO Liderler Zirvesi için Belçika’nın başkenti Brüksel’e geçti.

Yeni İsrail Başbakanı'nı tebrik etti

Biden ayrıca, İsrail'in yeni Başbakanı Naftali Bennett'i arayarak kutladı.

Beyaz Saray tarafından gerçekleştirilen açıklamaya göre, Biden yeni İsrail Başbakanı Bennett ile telefon görüşmesi yaptı.

Bennett'i yeni görevi sebebi ile kutlayan Biden, İsrail ve ABD arasındaki ilişkiye ve İsrail'in güvenliğine 'sarsılmaz' desteğini tekrarladı.

Yorumlar (0)