Belarus'tan Rusya açıklaması: İhtiyacımız vardı!

Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın aldıklarını söyleyen Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, "Füze üretimi konusunda da görüşme yaptık. Ürettiğimiz füzeleri geliştirmemize yardım edecekler." dedi.

DÜNYA 20.05.2022, 01:22 20.05.2022, 14:49 Hakan Öksüz
Belarus'tan Rusya açıklaması: İhtiyacımız vardı!

Ukrayna'ya savaş açan Rusya, Avrupalı devletler ve ABD tarafından uygulanan ağır yaptırımlara maruz kalıyor. Rusya'ya uygulanan yaptırımlara katılmayan ülkelerden biri Belarus oldu. Doğu Avrupa ülkesi Belarus, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın aldı.

"S-400'lere ihtiyacımız vardı"

Rusya’nın Nijegorod Bölge Valisi Gleb Nikitin ile görüşme yapan Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, konuya ilişkin bilgi verdi. S-400 hava savunma füze sistemine ihtiyaçlarının olduğunu kaydeden Lukaşenko, bu konuda Vladimir Putin ile anlaşmaya vardıklarını söyledi.

"Füzelerimizi geliştirecekler"

Rusya'dan "S-400" ve "İskender" füzelerini aldıklarını söyleyen Lukaşenko, "Ordumuz yenilendi ve güçlendi. Belarus'u askeri anlamda daha kuvvetli hale getirmeye çalışıyoruz. Sayın Putin ile füze üretimi konusunda da görüşme yaptık. Ürettiğimiz füzeleri geliştirmemize yardım edecekler." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)