Google’dan hamle! Rusya’da iflas işlemlerini başlattı

Google’ın Rusya’da bulunan ortaklığının mali zorunluluklarını sağlayamadığı öne sürülerek iflas işleminin başlatıldığını duyurdu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 19.05.2022, 11:44 19.05.2022, 11:45
Google’dan hamle! Rusya’da iflas işlemlerini başlattı

ABD ana merkezli ünlü teknoloji firması Google, Rusya'daki ortaklığıyla ilgili gözleri o tarafa çeviren bir açıklamada bulundu. Google, Rusya’da bulunan ortaklığının mali açıdan zorunlulukları sağlayamadığını iddia ederek iflas sürecini işleme koydu. Yaşanan bu olay sonrasında yapılan bilgilendirmelerde, Rus yöneticilerin Google iştirakinin banka hesaplarını daha öncesinde durdurma kararı almaları sebebiyle böyle bir sonuç oluştuğu düşünülüyor.

Rusya’dan tamamıyla çıkacak, fakat bazı özellikleri kullanılabilecek

Google tarafından yapılan bir diğer açıklamada ise yetkililer, Rusya’da gerçekleştirilen iflas sürecinin sonuçlanmasının sonrasında ülkeden tamamıyla el çekeceklerini duyurdu. Fakat Gmail, Youtube ve arama motoru hizmetlerinin kullanılabileceği de açıklamaya eklendi.

İstifaya götüren süreç nasıl gelişti?

Geçtiğimiz ay Rus yetkililer tarafından Google'a bir soruşturma işlemi başlatılmıştı Gerçekleşen bu olay sonrasında Google 15 milyon dolar tutarında para cezasına çarptırılmıştı. Fakat alınan bilgilendirmelere göre, verilen cezalar sebebiyle Rus yetkililer Google'ın ülkede bulunan bütün parasını haczetti. Bu durum sonucunda da personellerin maaşları verilmemeye ve gelen ödemelerin kullanılamamasına sebep oldu.

Yorumlar (0)