Ukrayna'dan müzakere açıklaması: Dondurduk!

İstanbul'daki müzakerelerin ardından Rusya ile yapılan görüşmelerde önemli bir gelişmenin kaydedilemediğini bildiren Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, "Müzakere sürecini dondurduk." dedi.

DÜNYA 17.05.2022, 19:34 Hakan Öksüz
Ukrayna'dan müzakere açıklaması: Dondurduk!

Ukrayna ile Rusya arasındaki savaşın sona erdirilmesi gerektiğini bildiren uluslararası toplum, "müzakere" çağrısı yapıyor. Buna rağmen iki ülke arasındaki müzakere ihtimal günden güne zayıflıyor.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Rusya ile sürdürülen müzakereler hakkında açıklamada bulundu. Savaşın ilk günlerinden bugüne Ukrayna için pek çok şeyin değiştiğini kaydeden Mihail Podolyak, "Müzakere sürecini dondurduk." dedi.

"İşler değişti ancak Rusya bunu anlamak istemiyor"

Rusya'nın, savaşın başlangıcından bugüne kadar yaşanan değişiklikleri anlamak istemediğini aktaran Podolyak, "İstanbul'da yapılan müzakerelerden sonra önemli bir ilerleme kaydedemedik. Rus hükümetinin kafasında kalıp bir yargı var ve bunu değiştirmek için çaba göstermiyor. Savaş eninde sonunda müzakere masasında sonlandırılacak. Rusya süreci ilerletmek istemiyor. Bu nedenle müzakereleri dondurma kararı aldık." ifadelerini kullandı.

İki ülkenin müzakere heyetleri toplamda 4 kez yüz yüze görüştü. Bu görüşmelerden biri İstanbul'da, diğer üçü ise Belarus’ta gerçekleştirildi.

Yorumlar (0)