Bağdat seferleri bir bir iptal ediliyor

Ürdün, Bahreyn ve Mısır'dan sonra BAE'ye (Birleşik Arap Emirlikleri) ait iki hava yolu şirketi, ABD-İran gerilimi ve Irak'ta yaşanan son gelişmeler sebebiyle Bağdat uçuşlarını durdurdu.

DÜNYA 08.01.2020, 12:08

Emirates ve Fly Dubai hava yolu şirketleri, Bağdat seferlerini askıya aldıklarını açıkladı. Her iki şirketten yapılan açıklamalarda, gelişmelerin yakından takip edildiği ve yolcuların güvenliği için "seferlerin askıya alınması" kararının alındığı ifade edildi.

Fly Dubai, Irak'ın Necef ve Basra şehirlerine yönelik uçuşlarının ise planlandığı gibi gerçekleştirileceğini duyurdu.

Ürdün, Bahreyn ve Mısır durdurmuştu

Ürdün ve Bahreyn 3 Ocak'ta, Mısır da dün yaptığı açıklamalarla Bağdat’a uçak seferlerini askıya aldıklarını ilan etmişti.

Kremlin, Rus hava yolu şirketlerini uyardı

Rusya'dan da hava yolu şirketlerine "Irak, İran hava sahalarını kullanmayın" tavsiyesi geldi.

Rosaviatsiya (Rusya Federal Havacılık Ajansı), Rus hava yolu şirketlerine Irak ve İran'ın hava sahasında uçuş gerçekleştirilmemesi tavsiyesinde bulundu ancak herhangi bir sınırlama getirmedi.

Rusya Federal Havacılık Ajansı'ndan yapılan açıklamada, İran, Irak, Basra ve Umman körfezlerini içeren bölgelerin güvenlik riskleri barındırdığına vurgu yapıldı.

Rusya Federal Havacılık Ajansı, söz konusu riskler sebebiyle transit uçuşlar da dahil olmak üzere Rus hava yolu şirketlerine İran, Irak, Basra ve Umman körfezlerindeki hava sahaları üzerinden uçmamaları tavsiyesinde bulundu.

Ukrayna uçağının düşmesi de etkili oldu

Sabah saatlerinde Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran İmam Humeyni Havalimanı'ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağının, kısa süre sonra düşmesi ve uçaktaki 176 kişiden kurtulanın olmaması, uçuş iptalleri kararında etkili oldu.

Yorumlar (0)