Uçaktaki 176 kişi hayatını kaybetti: Kara kutu kararı!

İran'ın başkenti Tahran'da düşen Ukrayna Havayollarına ait Boeing 737 tipi yolcu uçağında bulunan yolcu ve mürettebat 176 kişi yaşamını yitirdi. İran Sivil Havacılık Kurumu, karakutuların Boeing'e verilmeyeceğini söyledi.

DÜNYA 08.01.2020, 08:46 08.01.2020, 14:43

İran Acil Yardım Kurumu Başkanı Pir Hüseyin Kulivend, İran devlet televizyonuna yaptığı açıklamada, PS-752 sefer sayılı uçaktan sağ kurtulan kimsenin olmadığının kesinleştiğini açıkladı.

Cesetler toplanıyor

İran Acil Yardım Kurumu Başkanı Pir Hüseyin Kulivend, yolcuların ve mürettebatın cesetlerini olay yerinden topladıklarını ve adli tıp kurumuna göndereceklerini kaydetti.

Yolcu sayısı güncellendi

Tahran İmam Humeyni Havalimanı Sözcüsü Ali Kaşani de 170 olarak açıklanan yolcu sayısını 167, 10 olarak açıklanan mürettebat sayısını da 9 olarak düzeltti.

Teknik arıza

Acil Yardım Kurumu Sözcüsü Mucteba Halidi, Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere İran'ın başkenti Tahran'da bulunan Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı'ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağının kısa süre sonra yerel saatle 06.18'de teknik arıza sebebiyle düştüğünü bildirmişti.

Uyrukları

Uçakta mürettebat dahil 82 İran, 63 Kanada, 11 Ukrayna, 3 İngiltere ve İsveç vatandaşlarının bulunduğu bildirildi.

"Karakutuyu Boeing'e vermeyeceğiz"

Diğer yandan, İran Sivil Havacılık Kurumu yetkililerinden Hasan Rızayi Ferd, uçağa ait iki kara kutunun da bulunduğunu bildirdi. Fakat kara kutuların Amerikan Boeing firmasına teslim edilmeyeceği açıklandı. 

Yorumlar (0)