İran: 15 füze atıldı, 80 ABD askeri öldü!

İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun Irak'taki ABD üslerine düzenlediği saldırı ile ilgili İran Devlet Televizyonu'ndan az önce şu bilgi paylaşıldı: "15 füze fırlatıldı, 80 ABD'li terörist öldürüldü"

DÜNYA 08.01.2020, 08:42 08.01.2020, 10:33

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani'nin Irak'ın başkenti Bağdat'ta SİHA (silahlı insansız hava aracı) saldırısıyla öldürülmesinin ardından İran "intikam" yemini etmişti.

İntikamın 13 kademede yapılacağını duyuran İran ilk hamlesini sabaha karşı gerçekleştirdi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Irak'taki Ayn el-Esad hava üssünü onlarca füzeyle vurduğunu duyurdu.

Pentagon'dan, el-Esad ve Erbil üslerine bir düzineden fazla balistik füze ile saldırı düzenlendiği açıklaması geldi.

İran Devlet Televizyonu da az önce geçtiği haberde General Kasım Süleymani'nin intikamı kapsamında ABD'nin Irak'ta bulunan el-Esad ve Erbil üslerine 15 füze fırlatıldığı, 80 Amerikan askerinin öldüğü bilgisini paylaştı.

İran Devlet Televizyonu haberde "ABD'nin Irak'ta bulunan el-Esad ve Erbil üslerine 15 füze fırlatıldı. 80 ABD'li terörist öldürüldü" ifadelerini kullandı.

Yan kuruluşu doğrulatamadı

İran devlet televizyonu, Devrim Muhafızları Ordusu kaynaklarına dayandırdığı haberinde füzelerin üsteki hassas ve hayati noktalara isabet ettiği, en az 80 Amerikan askerinin öldüğü, birçok İHA'nın (insansız hava uçağı), helikopterin ve askerî teçhizatın ciddi hasar gördüğü ileri sürüldü.

İran devlet televizyonunun haberinde ayrıca Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) ait 104 noktanın da İran'ın hedefinde olduğu ve Washington'ın yeni bir adım atması durumunda buralara saldırı gerçekleştirileceği vurgulandı.

Diğer taraftan İran devlet televizyonuna bağlı yayın yapan İngilizce haber kanalı Press TV ise 80 Amerikan askerinin öldürüldüğü iddiasını doğrulatamadığını kaydetti.

Yorumlar (0)