BAE heyeti Mescid-i Aksa'dan böyle kovuldu!

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) heyeti, Mescid-i Aksa'dan kovuldu. O anlara dair görüntüler ortaya çıktı.

DÜNYA 19.10.2020, 12:47
BAE heyeti Mescid-i Aksa'dan böyle kovuldu!

İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında 15 Eylül günü sağlanan "ilişkilerin normalleştirilmesine" yönelik anlaşma, işgal altındaki Filistin halkı tarafından tepkiyle karşılandı.

İsrailli güvenlik güçleri tarafından Mescid-i Aksa'ya giriş yapan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) heyeti, orada bulunan cemaat tarafından kovuldu. 

Ortaya çıkan görüntülerde, Filistinli olan bir kişinin, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) heyetini İsrail ile normalleşmeye destek verdikleri için suçladığı ve Mescid-i Aksa'yı hemen terk etmelerini talep ettiği görüldü. 

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) heyetinin, söz konusu tartışmadan sonra Mescid-i Aksa'dan ayrıldığı fark edildi.

Umman heyeti de geçen hafta Mescid-i Aksa'ya İsrailli güvenlik güçleri eşliğinde gelmişti. Son dönemde Körfez ülkelerine ait heyetlerin, Mescid-i Aksa'ya gelmeleri dikkatlerden kaçmadı. 

Ne olmuştu?

İsrail, Ürdün ve Mısır ile ilişkilerini normalleştirmesinin ardından Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn ile de aynı adımı atmıştı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn ile İsrail arasında 15 Eylül günü "ikili ilişkilerin normalleştirilmesi" amacıyla anlaşmalar imzalanmıştı. Söz konusu tören, Beyaz Saray'da gerçekleştirilmişti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Trump, tarihin akışını değiştirmek üzere toplandıklarını belirterek, senelerdir süregelen bölünme ve ihtilafın ardından Orta Doğu için yeni bir dönemin başlayacağını iddia etmişti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Trump, farklı inançlara ve kökenlere sahip insanların barış ve huzur içerisinde hep birlikte yaşayacağı bir gelecek için kritik bir hamlede bulunduklarını kaydetmişti.

Trump, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Bahreyn ile İsrail arasındaki anlaşmaların yalnızca bir ay içerisinde sağlandığını söylemişti.

Başka ülkelerin de İsrail ile normalleşme anlaşmaları imzalayacaklarını belirten Trump, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve İsrail'in karşılıklı olarak büyükelçi atayacaklarını, ticaret, güvenlik, sağlık ve turizm gibi alanlarda önemli iş birliklerine imza atacaklarını aktarmıştı. 

Yorumlar (0)