"Suudi Arabistan da Filistin de İsrail'le anlaşacak"

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald John Trump, bir gün Suudi Arabistan ile Filistin'in İsrail ile normalleşme anlaşması imzalayacak ülkeler arasına katılacağını söyledi.

DÜNYA 17.09.2020, 10:13
"Suudi Arabistan da Filistin de İsrail'le anlaşacak"

Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenleyen Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald John Trump, dış politika konusunda da habercilerin sorusunu cevapladı.

5-4 ülke kuyruğa girdi

İsrail ile BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) ve Bahreyn arasında "normalleşme" anlaşmaları imzalanmasında arabulucu rolü üstlendiklerini hatırlatan ABD Başkanı Donald John Trump, İsrail ile normalleşme anlaşması yapmak için sıraya giren en az 4-5 ülke daha olduğunu belirtti.

Yıllarca Orta Doğu çölleri kumlarının "kanla dolu" olduğunu kaydeden Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Trump, ABD'nin tarihinde yaptığı en büyük hatanın Orta Doğu'ya girmek olduğunu, çünkü her iki taraftan da birçok insanın hayatını kaybettiğini vurgulayarak, "Bu çok korkunç bir hataydı." dedi.

"Barış" konusunda Orta Doğu'da birçok devlet ile müzakere durumunda olduklarını söyleyen ABD Başkanı, en nihayetinde Filistin'in de İsrail ile barışmak için geleceğini savundu.

ABD'nin Filistinlilere sağladığı fonları daha önce durdurduğunu anımsatan ABD Başkanı Donald John Trump, yılda 750 milyon dolar para verdiğikleri Filistin'in ABD hakkında çok kötü şeyler söylediğini, fonlamayı bu yüzden durdurduğunu kaydederek, ABD'den sonra bu kez de çok zengin ülkelerin Filistin'e fon sağlamaya başladığını, şimdi o ülkelerin de tek tek İsrail ile anlaşmaya başladığını ifade etti.

Kral Selman'dan hissettim!

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ile yakın zamanda telefonda görüştüğünü vurgulayan ABD Başkanı Trump, günün sonunda Suudi Arabistan'ın da İsrail ile anlaşmaya varacağını, bunu bir bilgiye dayanarak söylemediğini ancak telefon görüşmesinde bunu hissettiğini bildirdi.

Yorumlar (0)