Netanyahu: Milyarlarca dolar pompalanacak!

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, BAE ve Bahreyn ile normalleşmeden sonra İsrail ekonomisine milyarlarca doların pompalanacağını belirtti.

DÜNYA 14.09.2020, 08:20
Netanyahu: Milyarlarca dolar pompalanacak!

Son dönemlerde özellikle Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile ilişkilerin normalleştirilmesi kararı alındıktan sonra İsrail'in gündemi tamamen Arap ülkeleriyle normalleşme konusu oldu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, son zamanlarda yapılan normalleşme anlaşmalarının dolayı İsrail'e milyarlarca doları akıtacağını ifade etti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, BAE ile imzalanacak normalleşme anlaşması için Washington'da düzenlenecek imza törenine katılmak üzere Tel Aviv'den Washington'a uçuşu öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) ve Bahreyn ile yapılacak barış anlaşmasının İsrail ekonomisine milyarları pompalayacağını belirten İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, bir ay içinde iki barış anlaşması sağladıklarını kaydederek, bunun yeni bir çağ anlamına geldiğini, barış karşılığında barışı gerçekleştirmek için yola çıktığını söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan yazılı açıklamada da aynı ifadelerin kullanıldığı görüldü. Açıklamada, "İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında imzalanacak anlaşma, diplomatik barışla ekonomik barışı birleştirecek; iş birliği, yatırım ve ortak projelerle milyarlar ülkeye pompalanacak." denildi.

Yorumlar (0)