Microsoft'tan TikTok açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump'ın TikTok'a verdiği "ABD operasyonlarını satma süresi" uzatılmayacak. Microsoft ise Çinli şirketin TikTok'u kendilerine satmayacağını bildirdiğini duyurdu.

EKONOMİ 14.09.2020, 08:36
Microsoft'tan TikTok açıklaması

Microsoft'tan yapılan açıklamada, Çinli ByteDance şirketinin "TikTok" uygulamasının Amerika Birleşik Devletleri operasyonlarını kendilerine satmayacaklarını bildirdikleri belirtildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald John Trump'ın "TikTok'un ABD operasyonlarının Amerikalı bir şirkete satılması" için ByteDance'a verilen sürenin uzatılmayacağını açıklamasından sonra, TikTok'un Amerika operasyonlarını almak için girişimde bulunan Microsoft'tan ilk açıklama yapıldı.

Microsoft, "TikTok'un ABD operasyonlarını alarak bir taraftan ulusal güvenlik çıkarlarını korurken diğer taraftan da TikTok kullanıcıları için iyi olacağına inanıyorduk ve bundan emindik. Ancak ByteDance, TikTok’un ABD operasyonlarını Microsoft'a satmayacağını tarafımıza bildirmiştir." dedi.

Diğer taraftan The Wall Street Journal gazetesinin ismini açıklamadığı bilgi kaynaklarına dayandırarak hazırladığı haberde, ByteDance'in TikTok’un ABD operasyonlarının satışı konusunda Oracle ile anlaşmaya vardığı ileri sürüldü.

The Wall Street Journal gazetesinin haberinde, anlaşmanın büyük ihtimalle doğrudan bir satış şeklinde yapılandırılmayacağına vurgu yapıldı.

Yorumlar (0)