Polisten yine orantısız şiddet: Yere yatırıp yumrukladı!

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Georgia eyaletinde iki polis memuru, siyahi bir adamı yere yatırıp defalarca yumrukladı. 

DÜNYA 14.09.2020, 09:21 14.09.2020, 09:38
Polisten yine orantısız şiddet: Yere yatırıp yumrukladı!

Olay, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Georgia eyaletinde meydana geldi.

Clayton ilçesinde iki polis memuru, Roderick Walker isimli siyahi bir adamı gözaltına almak isterken orantısız şiddet uyguladı. Söz konusu polislerin, siyahi adamı yere yatırdığı, daha sonra boynuna bastırarak suratına defalarca yumruk attığı görüldü. 

Polislerin Roderick Walker'a ölümüne dayak attığı anlara ait görüntüler, sosyal medya platformlarında yayıldı. 

Görüntülerden birinde, tartışmanın park halinde bulunan siyah bir arabanın önünde başladığı görüldü. Tartışmanın ardından Roderick Walker isimli siyahi bir adamın polisler tarafından yere yatırıldığı fark edildi. 

Suratına yumruklar savurdu

Polislerden birinin Roderick Walker'ın boynuna baskı uyguladığı, diğer polisin de siyahi adamın bedenine ve suratına yumruklar savurduğu görüldü. 

Çıkan arbede esnasında Roderick Walker'ın polislerden birinin elini ısırdığı anlaşıldı. Öte yandan, siyahi adamın "Öleceğim" diye bağırdığı duyuldu. 

Bilincini yitirdi

O esnada, bir kadının polislere "Yapmayın" dediği ve Roderick Walker'ın da orantısız şiddet sebebiyle bilincini yitirdiği fark edildi. 

Daha sonra söz konusu kadının, Roderick Walker'ı öldürmemeleri için polislere yalvardığı ve siyahi adamın burnunun kanadığını söylediği işitildi. 

Görüntülerde, bilincini yitiren siyahi adamın polisler tarafından ters döndürülerek kelepçelendiği görüldü. 

Polisler hakkında soruşturma başlatıldı 

Clayton Şerif Departmanı'ndan Victor Hill, yaşanan skandal olaya ilişkin açıklamada bulundu.

Hill, söz konusu polisler hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi. 

Ayrıca, görüntülerdeki polislerden birinin görevden uzaklaştırıldığı ifade edildi. 

"Roderick Walker serbest bırakılsın"

Roderick Walker'ın "darp" ve "polise mukavemet" suçlarından gözaltına alındığı öğrenildi.

Roderick Walker'ın avukatı ile ailesi, siyahi adamın serbest bırakılmasını talep etti. Öte yandan, söz konusu polislerin görevden alınmaları istendi. 

"Yolcu olmasına rağmen kimlik istediler"

Roderick Walker'ın avukatı, siyahi adam ile ailesinin arabayı kullanan şahsa ödemede bulunduklarını, trafiğe çıktıklarında lambalardan birinin yanmaması nedeniyle aracın durdurulduğunu ve yolcu olmasına rağmen polislerden birinin Roderick Walker'dan kimlik istediğini ifade etti. 

Avukat, siyahi adamın kimlik vermediği kabul etmediğini ve bunun üzerine polislerin orantısız şiddet uyguladığını kaydetti.

Roderick Walker'ın yaşanan arbede sırasında iki defa bilincini yitirdiğini aktaran avukat, buna rağmen siyahi adamın tıbbi bakım almadığına da dikkat çekti. 

ABD'de polis şiddeti bitmiyor

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Minnesota eyaletinde daha önce George Floyd isimli bir siyahi, polis şiddeti nedeniyle yaşamını yitirmişti. Bunun üzerine ülke genelinde büyük çaplı protestolar başlamış, birçok iş yeri yağmalanmış, ortalık yangın yerine dönmüştü.

Daha sonra da Wisconsin eyaletinde Jacob Blake isimli bir siyahi, polis tarafından sırtından vurulmuş ve felçli kalmıştı. Bu nedenle ırkçılık ve polis şiddetine karşı protestolar yeniden alevlenmişti. 

Yorumlar (0)