Anlaşma imzalanırken Gazze'yi vurdular

Abu Dabi ile Tel Aviv arasında, Filistin halkının haklarını yok sayan normalleşme anlaşması imzalanırken İsrail ordusu bunu teyit edercesine Gazze'yi bombaladı.

DÜNYA 16.09.2020, 09:45 17.09.2020, 16:15
Anlaşma imzalanırken Gazze'yi vurdular

Washington'da İsrail-BAE ve İsrail-Bahreyn arasında "ilişkilerin normalleştirilmesi" anlaşmaları, dün Beyaz Saray'da ABD Başkanı Donald Trump ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun katılımıyla imzalanmış, anlaşmaya imzaları ülkeleri adına BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zayid Al Nahyan ve Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif bin Raşid ez-Zeyani atmıştı.

İsrail-BAE ve İsrail-Bayreyn normalleşme anlaşmalarının imzalandığı sırada İsrail ordusu, Filistin halkının tüm haklarını almasının artık mümkün olmadığını vurgularcasına Gazze'ye bomba yağdırdı.

İsrail ordusu, Gazze'de Hamas'a ait olduğunu iddia ettiği 10 noktayı vurduğunu açıkladı.

İsrail ordusunun Twitter hesabından yapılan bilgilendirme paylaşımında, savaş malzemeleri ve patlayıcıların üretildiği bir imalathane ile füze testlerinin düzenlendiği bir karargâhın da aralarında olduğu Hamas'a ait 10 noktanın belirlendiğini iddia ederek, söz konusu noktaların savaş uçaklarıyla imha edildiğini bildirdi.

İsrail ordusu, düzenlenen hava saldırısını gerekçelendirirken, "Dün Gazze'den İsrail'e roket atıldığını" ileri sürdü.

İsrail ordusu ayrıca, sabaha karşı Hamas'a ait hedeflerin imha edildiği esnada Gazze'den İsrail'e 13 roket atıldığını, atılan roketlerden 8'inin savunma sistemleri tarafından havada imha edildiğini belirtti.

İsrail savaş uçaklarının saldırılarına şahit olanlar ise jetlerin, Gazze'nin güney ve kuzeyinde yer alan Hamas'ın askerî kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait bölgeleri vurduğunu dile getirdi.

Saldırılarda ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedildi.

Diğer taraftan, İsrail'e atılan roketlerin sorumluluğunu İslami Cihad'ın askerî kanadı Kudüs Seriyyeleri üstlendi.

Dün İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Washington'da İsrail ile BAE (Birleşik Arap Emirlikleri) ve Bahreyn arasında ilişkileri normalleştirme anlaşmaları imzalandığı sıralarda abluka ve işgal altındaki Gazze Şeridi'den İsrail'e roket atıldığı, saldırı sonucu 2 kişinin yaralandığı iddia edilmişti.

Oysa ki Gazze Şeridi'nden İsrail tarafına roket saldırısı düzenlendiğini ileri süren İsrail ordusu, kısa süre önce Gazze'yi bombalamıştı.

Yorumlar (0)