"ABD, Sudan'ı dize getirdi!"

İsrail televizyonu I24News, ABD'nin ültimatom ile Sudan'ı dize getirdiğini ve İsrail'le normalleşme kararı aldırdığını ileri sürdü.

DÜNYA 15.10.2020, 17:04 17.10.2020, 13:11
"ABD, Sudan'ı dize getirdi!"

Trump yönetiminin, İsrail ile normalleşme anlaşmasına varması için Sudan'a ültimatom gönderdiği, Sudan yönetiminin de bunu kabul etmek zorunda kaldığı iddia edildi.

İsrail televziyon kanalı I24News'te yer alan haberde, Amerikalı yetkililerin, dün Hartum ile "Sudan-İsrail ilişkilerinin normalleştirmesi konusunda hararetli" bir görüşme gerçekleştirdiği" ileri sürüldü.

Görüşmede Amerikan yetkililerin Hartum'a, İsrail'le ilişkileri normalleştirmesi için ültimatom verdiği, Hartum'un ise 24 saat içinde cevap vermek için izin istediği iddia edildi.

ABD'nin, İsrail ile ilişkileri normalleştirmesi durumunda Sudan'ı "teröre destek veren ülkeler" listesinden çıkarma sözü verdiği savunuldu.

Sudan'ın öneriye tamam dediği ileri sürülürken, Hartum yönetiminden ise herhangi bir açıklama gelmedi.

Amerikalı ve Sudanlı yetkililer Eylül ayında Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'de toplantı yapmış, Hartum'un İsrail'le ilişkileri normalleştirmesi masaya yatırılmış fakat sonuç çıkmamıştı.

Yorumlar (0)