Azil soruşturması bulguları açıklanacak!

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi, Başkan Donald Trump'a yönelik azil soruşturması oturumlarının ardından elde ettiği bulguları içeren raporunu salı günü açıklayacağı tahmin ediliyor.

DÜNYA 01.12.2019, 22:09 08.07.2022, 22:42

ABD Temsilciler Meclisinde yaklaşık iki hafta devam eden, Başkan Donald Trump'a yönelik azil soruşturması oturumlarından sonra kapsamlı bir rapor hazırlayan Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi'nin, oturumlardan elde ettiği bulguları içeren raporunu salı günü açıklayacağı öngörülüyor.

Amerikan medyasına bilgi veren komite yetkilileri, hızlı ve yoğun bir çalışmadan sonra, raporun son halini pazartesi günü komite üyelerine dağıtacaklarını belirtti.

Raporu incelemek için 24 saati olan komite üyeleri, çalışmalarından sonra salı günü bir araya gelecek ve raporu açıklayacak.

İstihbarat Komitesi'nin hazırladığı raporun, çarşamba günü azil soruşturmasına ilişkin ilk oturumunu düzenleyecek olan Adalet Komitesi'ne gönderileceği tahmin ediliyor.

4 Aralık'ta yeni oturumlar başlıyor

Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi'nde sona eren Trump'a yönelik azil soruşturması sürecinin, 4 Aralık'tan itibaren Temsilciler Meclisi Adalet Komitesi'nde süreceği bildirilmişti.

İlgili komitelerin hazırlayacağı soruşturma raporunun ardından azil başvurusu Adalet Komitesi'nde kabul edilirse, Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'nda oylamaya sunulacak.

Dava taslağı, Temsilciler Meclisi üyelerinin salt çoğunluğunun kabul oyunu alması halinde, Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Senato'ya gidecek ve Başkan'ın yargı süreci başlayacak.

Yorumlar (0)