Gorbaçov: Yeni bir 'soğuk savaş' felaket olur!

Sovyetler Birliği’nin son lideri Mihail Gorbaçov, "Yeni bir Soğuk Savaş başlarsa, mutlaka sıcak savaşa dönüşür ve böyle bir şey, tüm medeniyetimizin yıkımı olur" dedi.

DÜNYA 01.12.2019, 22:28 08.07.2022, 22:41

CNN’e açıklamalar yapan son Gorbaçov, dünyanın ülkeler arası "çok kutuplu rekabetin olduğu yeni bir döneme" girmesine izin verilmemesi gerektiğini belirtti.

"Soğuk Savaş başlarsa, mutlaka sıcak savaşa dönüşür"

Gorbaçov, "Bunların dünya genelinde konuşulmaya başlaması güzel. İnsanlar tepki veriyor ve en önemlisi de bu. Konuşmacılar ve politikacılar, insanlar buna izin verilmemesi gerektiğini anlıyor. Yeni bir Soğuk Savaş başlarsa, mutlaka sıcak savaşa dönüşür ve böyle bir şey, tüm medeniyetimizin yıkımı olur. Buna izin verilmemeli." dedi.

Moskova ve Washington’a yeni bir Soğuk Savaş'ın başlamasına izin vermemek için ellerinden geleni yapması gerektiğini belirten Gorbaçov, 1987’de dönemin ABD Başkanı Ronald Reagan ile imzaladığı Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’nın (INF) feshini de hatırlattı.

Silahların kontrolünü amaçlayan bu tür anlaşmaların yeniden yapılabileceğinden umutlu olduğunu söyleyen son Sovyet lideri, silah kontrolünden vazgeçmenin büyük bir hata olacağını kaydetti.

Yorumlar (0)