Avrupa beyaz örtüyle kaplandı

Fransa, İsviçre, Avusturya, İspanya, İtalya, Çekya ve Almanya'ya sezonun ilk karı yağdı.

DÜNYA 28.09.2020, 23:06 28.09.2020, 23:15
Avrupa beyaz örtüyle kaplandı

Avrupa'da hava sıcaklıklarında keskin bir düşüş meydana geldi.

Özellikle İsviçre'nin güneyinde Alp Dağları boyunca kar yağışı etkisini sürdürmeye devam etti.

İsviçre'nin meteoroloji ajansı, ülkenin güneyinde bulunan dünyaca ünlü kayak merkezlerinden Valais kantonundaki Montana kasabasındaki kar yağışının 25 santimetreye ulaştığını kaydetti.

Son 20 senenin en soğuk eylül ayı

Montana'da eylül ayındaki karın ülke tarihinde bir rekor olduğu kaydedildi. Davos'ta ise kar kalınlığının 30 santimetreye kadar ulaştığı kaydedildi. İsviçre'nin televizyon kanalı SRF, ülkede son 20 senenin en soğuk eylül ayının yaşandığını kaydetti.

Kar kalınlığı 50 santimetreye çıkacak

Meteoroloji uzmanları tarafından 2 bin metrenin üstünde olan bölgelerde kar kalınlığının 50 santimetreye kadar çıkacağı, hava sıcaklıklarının ise sıfırın altına düşeceği ifade edildi.

Bununla birlikte kar yağışının etkisini sürdürdüğü bölgelerde çok sayıda trafik kazası da meydana geldi.

Avusturya'da sezonun ilk karı yağdı

Saizburg Meteoroloji ve Jeodinamik Enstitüsü'nden meteoroloji uzmanı Christian Ortner, yılın bu zamanında yağan karın alışılmışın dışında seyrettiğini ve bu tür erken kış başlangıçlarının ise her beş, yedi yılda bir gerçekleştiğini ifade etti.

Yerel basındaki haberlerde, kar yağışının etkisini sürdürdüğü bölgelerde kar temizleme çalışmalarından dolayı bazı caddelerin araç trafiğine kapatıldığı kaydedildi.

İspanya ve Fransa

İspanya ve Fransa'nın sınırındaki Pirene Dağları'nda ilk kar düştü. Bin 800 metre yükseklikte bulunan La Mongie kayak merkezinde kar kalınlığı 50 santimetreye kadar çıktı.

İtalya da yağışlı ve soğuk havanın etkisinde

İtalya'da ise 25 Eylül tarihinden bu zamana dek sıcaklıklar ciddi şekilde düştü. Kutuplardan geldiği ifade edilen yağışlı ve soğuk havanın etkisiyle ülkede soğuklar baş gösterdi.

Kar yağışının ise dağların bin 500 metre yüksekliğinden itibaren etkisini sürdürdüğü görüldü.

Almanya ve Çek Cumhuriyeti...

Öte yandan Almanya Bavyera Eyaleti'ne de sezonun ilk karı düşerken Çek Cumhuriyeti'nde ise kimi dağlık bölgelerde kar yağışının etkili olduğu görüldü.

Yorumlar (0)