Alman şirket: Ukrayna'ya tank gönderebiliriz!

Almanya merkezli savunma şirketi olan Rheinmetall, hükümetin müsaade etmesi durumunda Rusya işgali altındaki Ukrayna'ya 3 ay içinde yaklaşık adet Leopard 1 tankı gönderebileceklerini açıkladı.

DÜNYA 11.04.2022, 23:21 12.04.2022, 15:58 Hakan Öksüz
Alman şirket: Ukrayna'ya tank gönderebiliriz!

Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaşın 47'nci günü geride kaldı. Ukrayna'nın işgal edilmesini protesto eden birçok ülke, Rusya'ya yönelik yaptırımlarını genişletmeye başladı. AB ülkeleri ve ABD tarafından Ukrayna'ya yapılan silah yardımları da devam ediyor. 

"3 ay içinde tankları gönderebiliriz"

Ukrayna'ya desteğini açıklayan Almanya merkezli savunma şirketi olan Rheinmetall, kritik bir duyuruda bulundu. Alman hükümetinin müsaade etmesi halinde Ukrayna'ya silah yardımı yapmak istediklerini kaydeden şirket, "3 ay gibi bir süre içinde Ukrayna'ya yaklaşık 50 adet Leopard 1 tankı verebiliriz." açıklamasında bulundu.

Alman siyasetçiler, konuya nasıl yaklaşıyor?

Alman merkezli sanayi şirketi, bir taraftan da Ukraynalı askerlere eğitim verebileceklerini bildirdi. Almanya'da hükümeti oluşturan üçlü koalisyonda yer alan siyasetçilerin de söz konusu tank teslimatına olumlu yaklaştığı ifade edildi.

Rusya'nın güçlü şekilde Ukrayna ordusuna saldırdığını belirten Almanya Dışişleri Bakanı Baerbock, "Onlara kendilerini savunabilmeleri için fazla miktarda ağır silah sağlamalıyız. Bunu acil şekilde yapmalıyız." ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)