Pentagon'dan S-300 açıklaması: Rusya vurdu mu?

Bir Pentagon yetkilisi, Slovakya tarafından Ukrayna'ya verilen S-300 hava savunma sisteminin Rusya tarafından vurulduğu iddialarına yanıt verdi.

DÜNYA 11.04.2022, 22:16 12.04.2022, 02:04 Hakan Öksüz
Pentagon'dan S-300 açıklaması: Rusya vurdu mu?

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş tüm hızıyla sürüyor. Cepheden gelen haberler, dünya kamuoyu tarafından ilgiyle takip ediliyor.

Slovakya tarafından Ukrayna ordusuna verilen S-300 hava savunma sisteminin Rusya tarafından vurulduğu iddiası, gündeme bomba gibi düştü. Bir ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilisi, iddialara açıklık getirdi.

"Slovakya hükümeti de yalanladı"

Gazetecilerin Ukrayna-Rusya savaşı hakkındaki sorularını yanıtlayan Pentagon yetkilisi, Dnipro Havalimanı'nın Rusya tarafından vurulduğunu doğruladı.

Havalimanının altyapılarından bazılarının yok edildiğini söyleyebileceklerini kaydeden yetkili, "Bir S-300 hava savunma sisteminin imha edildiğine dair elimizde herhangi bir şey yok. Zaten Slovakya hükümeti de iddiaları yalanladı." dedi.

"Rus ordusu, kuvvetlerinin bir kısmını Donbas'a kaydırıyor"

Donbas bölgesindeki çatışmaların 8 yıl boyunca devam ettiğini kaydeden Pentagon yetkilisi, "Buna rağmen kapsamlı bir operasyonun başlatıldığını söyleyemeyiz. Rus ordusu, kuvvetinin bir kısmını Donbas civarına kaydırıyor." diye konuştu. 

"Bir şekilde Ukrayna'ya malzeme gönderiyoruz"

Ukrayna ordusunun silah ve mühimmat konusunda bir sorunla karşılaşmadığının altını çizen yetkili, "Ukrayna ordusuna bir şekilde malzeme göndermeye devam ediyoruz. Her gün en az 8 uçuş gerçekleştiriyoruz. Nakliye yeteneklerimiz oldukça karmaşık ve etkili. Bu süreçlerin detaylarını veremem." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)