Avrupalı lider, Putin'in mesajını paylaştı: Erdoğan detayı...

Avusturya Başbakanı Karl Nehammer, Rusya lideri Putin ile yaptığı yüz yüze görüşmeyi 'çok açık, net ve zorlu' olarak nitelendirdi. Nehammer, Rusya'nın Ukrayna'yı hedef alan saldırılarının başlamasından beri Putin ile yüz yüze görüşen ilk Avrupa Birliği lideri oldu. Avusturya Başbakanı, Nehammer, "Putin, İstanbul’daki görüşmelere halihazırda güveniyor. Bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme yapacak." dedi.

DÜNYA 11.04.2022, 18:23 12.04.2022, 01:23
Avrupalı lider, Putin'in mesajını paylaştı: Erdoğan detayı...

Avusturya Başbakanı Nehammer, Rusya lideri Putin ile yüz yüze bir görüşme yaptı.

"Putin, Erdoğan ile görüşecek"

Nehammer, görüşmenin akabinde gerçekleştirdiği açıklamada, "Putin ile görüşmemiz çok açık, net ve zorluydu. Kendisine verdiğim en ciddi mesaj, savaşın ivedilikle sonlandırılması gerektiği oldu çünkü savaşın galibi olmaz. Çatışmayı sonlandırmak veyahut Ukrayna'daki sivil halk için insani gelişme tesis etmek adına her yolu denemiş olmak için Putin ile yüz yüze görüşme yapmayı bir görev bildim." dedi.

Nehammer, "Putin, İstanbul’daki görüşmelere halihazırda güveniyor. Bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme yapacak." dedi.

Avusturya medyası: 1,5 saat sürdü

Avusturya Başbakanı, 24 Şubat tarihinde birliklerine Ukrayna'ya saldırmalarına yönelik emir vermesinden beri Putin ile yüz yüze görüşen ilk AB lideri oldu. Avusturya genel itibarıyla Moskova ile AB'nin büyük çoğunluğundan daha yakın ilişkilere sahip olsa da son dönemlerde durum biraz değişmişti.

Nehammer, Rusya'nın saldırıları hususunda Ukrayna ile dayanışma içinde olduklarını dile getirdi ve burada Rus askerlerinin işlediği iddia edilen savaş suçlarını kınarken, hükümeti, Rus diplomatlarını ülkeden sınır dışı etti ve diğer Avrupa Birliği ülkelerine katıldı. 

Başbakanlık Sözcüsü ise bahse konu toplantının Putin'in başkent Moskova dışındaki resmi konutunda gerçekleştirildiğini ifade etti. 

Ülke medyası ise söz konusu görüşmenin yaklaşık olarak 1,5 saat sürdüğünü bildirdi. 

Yorumlar (0)