ABD'den Azerbaycan'a çağrı: Operasyonu derhal durdurun!

Azerbaycan'ın Karabağ'da gerçekleştiği operasyondan endişe duyduklarını söyleyen ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Bakü'ye ateşkes çağrısında bulundu. Blinken, "Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'daki askeri operasyonlarından ABD’de derin endişe duymaktadır. ABD, Azerbaycan'ı eylemlerini derhal durdurmaya çağırıyor" ifadelerini kullandı.

DÜNYA 20.09.2023, 09:56 20.09.2023, 18:13
ABD'den Azerbaycan'a çağrı: Operasyonu derhal durdurun!

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Karabağ'da antiterör operasyonu düzenleyen Azerbaycan hükümetine ateşkes çağrısı yaptı. Blinken, "Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ'daki askeri operasyonlarından ABD’de derin endişe duymaktadır. ABD, Azerbaycan'ı eylemlerini derhal durdurmaya çağırıyor" ifadelerini kullandı.

Azerbaycan’dan antiterör operasyonu

Azerbaycan hükümeti, Ermenistan'ın Karabağ'daki provokatif eylemlerini durdurmaması üzerine bölgede antiterör operasyonu için start verdi. Azerbaycan güçleri operasyonda çok sayıda Ermenistan hedefini yerle bir etti.

ABD’den ateşkes çağrısı

Tüm dünya ülkeleri Karabağ'da yürütülen operasyona ilişkin gelişmeleri takip ederken, ABD'den yazılı bir açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Azerbaycan'ın Karabağ'da yürüttüğü terör ile mücadele operasyonuna ilişkin ateşkes çağrısı yaptı. Blinken, "ABD, Azerbaycan hükümetinin Dağlık Karabağ'daki askeri eylemlerinden dolayı derin endişe duymaktadır. ABD, Azerbaycan'ın söz konusu bu eylemlerini derhal durdurmaya çağırıyor. Eylemler Dağlık Karabağ'da halihazırda zaten vahim olan insani durumu daha da vahimleştiriyor ve barış umutlarını adeta baltalıyor" ifadelerini kullandı.

"Diyalog kurulmalı"

Anlaşmazlıkların çözümü noktasında güç kullanılmasının kabul edilemez olduğunu ifade eden Blinken, bu operasyonun bölgede onurlu ve adil bir barış için gerekli koşulların oluşturulması yönündeki çabalara ters düştüğünü belirterek, "Düşmanlıklara derhal son verilmesi, Bakü’yle Dağlık Karabağ halkının temsilcileri arasında saygı çerçevesi içinde diyalog kurulması çağrısında bulunuyoruz" ifadelerini kaydetti.

Yorumlar (0)