İsrailli muhalif liderden Netanyahu'ya: "Tamamen çıldırdın mı?"

İsrailli muhalefet lideri Yair Lapid, esir takası anlaşması ile ilgili Netanyahu hükümetinden gelen açıklamaların "ciddiyetsiz ve tehlikeli" olduğunu kaydetti. "Tamamen çıldırdın mı?" diyerek Netanyahu'ya tepki gösteren Lapid, "Hükümet, İsrailli esirleri terk etti. Yaptıkları tehdit içerikli her açıklama, esirlerin hayatını tehlikeye atıyor." ifadelerini kullandı.

DÜNYA 06.05.2024, 19:59 Hakan Öksüz
İsrailli muhalif liderden Netanyahu'ya: "Tamamen çıldırdın mı?"

Gazze Şeridi'nde esir alınan İsrailliler ile ilgili hükümetin tutumunu eleştiren muhalefet lideri Yair Lapid, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya ağır ifadelerle yüklendi. Netanyahu hükümetinin esirlerle alakalı açıklamalarının sorumsuzca olduğunu kaydeden Lapid, "Yaptığınız tehdit dolu açıklamalar, esir İsraillilerin hayatını tehlikeye atıyor. Buna artık son verin." dedi.

"Hükümet, İsrailli esirleri terk etti"

"Tamamen çıldırdın mı?" diyerek Netanyahu'yu topa tutan muhalefet lideri Yair Lapid, "Bu çılgınlığa 'dur' diyecek bir yetişkin yok mu İsrail'de? Esir takası anlaşması ile ilgili yetkililerden geçen açıklamalara bakıyorum da tam bir rezalet. Bu utanç verici küçümseyici tavrınız nedeniyle müzakereleri de kötü yönetiyorsunuz. Hükümet, İsrailli esirleri terk etti. Onları evlerine döndürmek için gereken her şeyi yapmalıyız." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)