Erdoğan'dan yabancı öğrenci tartışmasına sert tepki: "Adım atacağız!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası üniversitelerdeki yabancı öğrenci tartışmasından Hamas'ın ateşkes kararına kadar gündemdeki pek çok konuya değindi. "Nefret suçu işleyen faşist çapulculara izin veremeyiz. Bununla ilgili daha kararlı adımlar atacağız." diyen Erdoğan, "Bu tartışmalar, beşinci kol elemanlar tarafından körüklenen lümpen ırkçılığın kötü niyetini gösteriyor." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 06.05.2024, 21:26 07.05.2024, 02:05 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan yabancı öğrenci tartışmasına sert tepki: "Adım atacağız!"

Kabine Toplantısı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de yapıldı. Yaklaşık 3,5 saat süren toplantının ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik açıklamalarda bulundu. Gaziantep’in İslahiye ilçesinde meydana gelen ve 9 kişinin öldüğü trafik kazasında ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Erdoğan, gündemin sıcak başlıklarına geçti.

Yabancı öğrenci tartışmasına değindi

Son zamanlarda yabancı öğrenciler hakkında yapılan tartışmalara değinen Erdoğan, "Ülkemize yabancı öğrencilerin gelmesine karşı çıkmak, nüfuz alanımızın genişlemesine karşı çıkmak demektir. Genel ahlaka aykırı davranışlar sergileyenler ile hukuka aykırı davrananlara mahkemeler zaten gereğini yapıyor. Bu tartışmalar, beşinci kol elemanlar tarafından körüklenen lümpen ırkçılığın kötü niyetini gösteriyor. Nefret suçu işleyen faşist çapulculara izin veremeyiz. Bununla ilgili daha kararlı adımlar atacağız." ifadelerini kullandı. 

Hamas'ın ateşkes teklifini kabul etmesi

Mısır ile Katar'ın sunduğu ateşkes teklifinin Hamas tarafından kabul edilmesi hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu açıklama memnuniyet verici. Aynı adımı İsrail tarafından da bekliyoruz. Bütün Batılı aktörler, bunun için İsrail'e baskı yapmalı." dedi.

Irak'ın PKK'yı "yasaklı örgüt" listesine alması

13 yılın ardından Irak'a yaptığı resmi ziyarete değinen Erdoğan, "PKK'yı yasaklı örgüt ilan eden Irak'ın bu adımı çok önemli. Bağdat'tan sonra Erbil'de de olumlu görüşmeler yaptık. PKK ile DEAŞ, bizim için olduğu kadar Irak için de bir tehdit. Irak'ın kuzeyini terör bataklığından kurtarana kadar durmayacağız. Terör örgütlerinin manevra alanı iyice daralmış durumda." değerlendirmelerini yaptı.

Kılıçdaroğlu'na göndermede bulundu

Siyasette yumuşama mesajlarının son derece olumlu olduğunu vurgulayan Erdoğan, 1 Mayıs'ta İstanbul'da yaşanan olayları yorumladı. Erdoğan, "31 Mart'ın ardından yapıcı bir atmosfer oluştu. Siyasetten emekli edilen bazı kişiler, bu atmosferi zehirlemek istiyor. 1 Mayıs'taki olaylar, siyasette yumuşamaya karşı çıkan marjinal odaklara malzeme verdi." dedi.

Yorumlar (0)