Dışişleri'nden 'Karabağ' açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Karabağ'da yaşanan son gelişmelere dair "Azerbaycan, egemen toprakları üzerinde gerekli gördüğü tedbirleri almak zorunda kalmıştır." ifadesine yer verildi.

GÜNDEM 19.09.2023, 21:00 20.09.2023, 11:14
Dışişleri'nden 'Karabağ' açıklaması

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde gayrimeşru Ermeni silahlı grupların Azerbaycan güvenlik personellerine ve ordusuna dönük uzun bir süredir provokasyonları ve silahlı saldırıları devam ettirdiği kaydedilerek "Azerbaycan ordusunca bugün münhasıran askeri grupların hedef alındığı bir antiterör operasyonu başlatılmıştır." denildi. 



"Tek yol bu..."

II. Karabağ Savaşı'nın sona ermesinden beri Azerbaycan'ın sahadaki duruma dair devamlı olarak ifade ettiği haklı ve meşru endişelerin giderilmediği belirtilen açıklamada, "Azerbaycan, egemen toprakları üzerinde gerekli gördüğü tedbirleri almak zorunda kalmıştır." yorumunda bulunuldu. 

Bahse konu açıklamada, "Ermenistan-Azerbaycan arasında sürdürülen görüşme sürecinin netice odaklı olarak devamının temin edilmesinin, istikrarın sağlanması için tek yol olduğunu düşünüyoruz." ifadesi kullanıldı.

Yorumlar (0)