60'ı aşkın mevzi Azerbaycan kontrolüne geçti

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Eyvazov, Karabağ'daki silahlı Ermeni güçlere ait 60'ı aşkın mevzinin Azerbaycan kontrolüne geçtiğini, altıdan fazla elektronik harp istasyonu, iki uçaksavar sistemi, 30'u aşkın havan topu, 40'ı aşkın top, 20'ye yakın askeri aracın imha edildiğini duyurdu.

DÜNYA 20.09.2023, 01:11
60'ı aşkın mevzi Azerbaycan kontrolüne geçti

Albay Anar Eyvazov, gerçekleştirdiği basın toplantısında, Azerbaycan güçlerinin Karabağ'daki antiterör önlemlerinin başarılı bir şekilde sürdüğünü bildirdi.

Eyvazov, "Önlemler çerçevesinde, silahlı Ermeni güçlerin 60'ı aşkın mevzisi kontrolümüze geçti. altıdan fazla elektronik harp istasyonu, iki uçaksavar sistemi, 30'u aşkın havan topu, 40'ı aşkın top, 20'ye yakın askeri araç imha edildi." bilgisini aktardı.

Ermenilere ait bazı sosyal medya hesapları üzerinden paylaşılan, Azerbaycan güçlerinin sivil yapıları hedef aldığı iddialarına dair bilgilerin dezenformasyon olduğunu kaydeden Eyvazov, bununla uluslararası camianın yanıltılmasının amaçlandığını belirtti. 

Azerbaycan güçlerinin yalnızca meşru askeri hedefleri vurduğunun altını çizen Eyvazov, bir hedefin yakınlarında sivillerin saptanması üzerine o hedefin vurulmadığına dair görüntüleri de kamuoyuyla paylaştı.


(Eyvazov)

Azerbaycan'ın Karabağ'daki anayasal yapıyı tesis için başlattığı antiterör önlemleri

44 gün süren II. Karabağ Savaşı sonrası, Azerbaycan'ın Karabağ'daki sözde rejimin attığı adımlar tansiyonun yüklemesine yol açtı.

Sözde rejim son zamanlarda kontrolündeki topraklarda Azerbaycan birliklerinin mevzilerine yakınlaşmak, kendi mevzilerini pekiştirmek amacıyla siper kazma ve farklı istihkam çalışmaları, sabotaj teşebbüsleri gibi bir dizi provokasyonlar yaptı. 

Ermeni gruplar, son birkaç ayda Azerbaycan güçlerinin mevzilerine sistematik bir şekilde ateş açmaya, arazilere mayın yerleştirmeye devam etti.

Azerbaycan'dan gelen, bahse konu sözde rejimin feshedilmesi taleplerine karşın silahlı Ermeni güçlerin kontrolündeki topraklarda 9 Eylül 2023'te sözde 'cumhurbaşkanlığı seçimi' gerçekleştirilmesi tansiyonu daha da yükseltti.

En son Hocavent kenti Şuşa-Fuzuli-Ahmetbeyli kara yolunda Azerbaycan devlet kurumuna ait olan bir kamyon mayına bastı ve iki kişi yaşamını yitirdi. Olay mahalline giden polis aracının bir diğer mayına basması neticesinde dört polis şehit düştü. 

Bu durum üzerine Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da anayasal yapıyı tekrar tesis etmek maksadıyla yerel antiterör tedbirleri başlatıldığını açıkladı.

Yorumlar (0)