ABD'de Powerball heyecanı: 1 milyar dolarlık ödül!

ABD'de Powerball ve Mega Millions ikramiyelerinin çekilişi heyecanla bekleniyor. Çekilişi bu akşam yapılacak Powerball'da ikramiye tutarı 1 milyar dolar oldu. Şanslı kişinin önüne iki ödeme seçeneği konulacak.

DÜNYA 19.07.2023, 10:35 20.07.2023, 09:11 Hakan Öksüz
ABD'de Powerball heyecanı: 1 milyar dolarlık ödül!

ABD'deki popüler loto oyunlarından olan Powerball ikramiyesinin tutarı, 1 milyar dolara ulaştı. Çekilişte bütün numaraları doğru bilen kişi, 1 milyar dolar kazanacak.

İkramiyede iki seçenek

İkramiyeyi kazanan talihliye iki seçenek sunulacak. İlk seçeneğe göre talihli, ikramiyeyi 30 yıl boyunca taksitler halinde alacak. Yıllık yüzde 5 artan taksitlere bölünecek ikramiye, bu yolla 1 milyar dolar olacak. Şayet nakit almak isterse 516 milyon dolar verilecek.

Mega Millions'ta ikramiye tutarı 640 milyon dolar

Ülkedeki diğer popüler şans oyunu olan Mega Millions'ta ise 640 milyon dolarlık ikramiye ödenecek. Powerball ve Mega Millions'ta toplamda 1,6 milyar dolarlık ödül dağıtılacak.

Powerball'da çekiliş bu akşam

San Mateo ile Belmont arasındaki 101 numaralı Otoyoldan geçenler, dev ikramiyelerin tutarlarının yer aldığı reklam panolarını görebiliyor. Çekiliş bu akşam yapılacak. Talihlinin çıkması halinde Powerball tarihindeki en yüksek üçüncü ikramiye verilecek.

Tutturma olasılığı ne kadar?

Powerball'da ikramiye tutturma olasılığı, Harvard Üniversitesi'nden istatistikçi Mark Glickman tarafından hesaplandı. Glickman'ın hesabına göre bu ikramiyeyi tutturma ihtimali 292 milyonda bir.

Yorumlar (0)