Örgütün kasası Bahar Candan, liderin aşkı Nihal Candan!

Fenomen Bahar ve Nihal Candan kardeşlerin aralarında yer aldığı sazan sarmalı çetesine yönelik soruşturma kapsamında iddianame hazırlandı. İddianamede örgütün kasasının Bahar Candan olduğu ifade edildi. İşte iddianameden dikkat çeken detaylar...

GÜNDEM 16.05.2024, 11:18 Hakan Öksüz
Örgütün kasası Bahar Candan, liderin aşkı Nihal Candan!

Bahar Candan ve Nihal Candan isimli sosyal medya fenomenleri, kara para aklama soruşturmasında 5,5 ay önce tutuklanmıştı. Candan kardeşlerin de aralarında bulunduğu 22 şüpheli hakkında Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. Suç örgütüne yönelik iddianameden ilginç ayrıntılar ortaya saçıldı.

Örgütün dolandırıcılık yöntemi

Hazırlanan iddianamede Alisya Bahar Candan, Gülnihal Çiçek ve bir müşteki şüphelinin yer aldığı 22 şüpheli, 38 müşteki yer alıyor. "Sazan sarmalı" yönetimini kullanarak dolandırıcılık yapan suç örgütünün, "sözde kamu kurumlarından aldıkları araçları indirimli satma vaadiyle" mağdurları kandırdığı ortaya çıktı.

Candan kardeşler için istenen hapis cezaları

Sosyal medya fenomeni Candan kardeşler hakkında "kamu kuruluşları ile ilişkili olduğunu söyleme suretiyle dolandırıcılık" ile "suç örgütü üyeliği" suçlarından hapis cezası istendi. Bahar Candan için 14 yıldan 44 yıla, Nihal Candan için 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Para aktarım işlemleri, Bahar Candan'ın hesabından yapılıyordu

Dolandırıcılık ve kara para aklama gibi suçları işleyen örgütün tepesinde Onur Apaydın ile İlker Oflu'nun yer aldığı kaydedildi. Örgütün kasasının ve gizli muhasebecisinin Bahar Candan olduğu kaydedildi. Sanal para ödemeleri ve nakit para işlemlerinin Bahar Candan'ın hesabı üzerinden yapıldığı bildirildi.

Nihal Candan, Onur Apaydın'ın 7 yıllık sevgilisiymiş

Suç örgütünün, mağdurları 41 milyon 526 bin lira civarında dolandırdığı belirtildi. Medyada bir hayli popüler olan Candan kardeşlerin, yüksek takipçi sayılarını kullanarak suç örgütüne güven duyulmasını sağladıkları aktarıldı. Öte yandan örgütün liderlerinden Onur Apaydın'ın, Nihal Candan ile 7 yıldır sevgili olduğu kaydedildi.

İddianamedeki bir müştekinin ifadeleri şöyle:

"Çeteye operasyon yapılmadan yaklaşık 2 hafta önce bir otelde yemeğe davet edildim. Restoran çok lükstü. Bahar ile Nihal oradaydı, anneleri de 2 yan masadaydı. Bahar Candn'ın evine kaldı o gece Onur. Yemeğin ertesi günü gece kulübüne gidildi. Bahar, Onur'un parasını adeta etrafa saçıyordu."

Yorumlar (0)