Vodafone'dan internet kazanmak piyangoyu tutturmaktan zor!

Vodafone’un “Yanımda” adlı mobil uygulamasının hizmetlerinden olan “Bana ne var?”şikâyetlerin ve tartışmaların odağı oluyor

BİLİM-TEKNOLOJİ 02.10.2019, 01:24 01.04.2020, 00:25
Vodafone'dan internet kazanmak piyangoyu tutturmaktan zor!

Vodafone, müşterilerine, mobil uygulaması Yanımda’nın “Bana ne var?” hizmetiyle çark çevirerek rastgele bir şekilde hediye kazanma fırsatı veriyor. Vodafone’un sunduğu bu hizmetteki çarkta eşit dağılımlı 8 adet dilim görünüyor, ikisinin üstünde sürpriz yazıyor ve kalan altısında; bir adet 500 MB, iki adet 1 GB, bir adet 2 GB, bir adet 4 GB ve bir adet 5 GB internet paketi sunuluyor. Çark çevrildikten sonra en az bir tur dönüyor ve durduğunda üst oka denk gelen dilim hediye olarak kullanıcıya veriliyor.

Sürpriz hediye genelde az bilinen alışveriş sitelerinde indirim kuponu sağlıyor

Çarkı çevirdikten sonra sürpriz hediyeyle karşılaşan kullanıcılar genellikle ismi çok bilinmeyen alışveriş sitelerinden indirim kazanıyor. Bu akıllara reklam ihlali (antitröst) meselelerini getiriyor ve rekabet ihlali olup olmadığını düşündürtüyor.

İnternet paketleri 6 ile 24 saat arasında olmak üzere geçici süreliğine hediye ediliyor

Çarkı çevirdikten sonra internet paketi hediyesi ile karşılaşan kullanıcılar 6 ile 24 saat arası kullanılabilecek kota hediyesi alıyorlar ve internet paketi kazanamadıkları için tepkileniyorlar. Çarkıfelek sonucunda aldığı sonuçlarının bağlamınının hileli olduğunu, yoğunluğun az olduğu vakitlere göre yanlı ayarlandığını düşünüyorlar.

“Bana ne var?” kullanıcıları uygulamayı internet paketi kazanmak için kullanıyor

Sosyal medyadaki tartışmalar incelendiğinde Vodafone kullanıcılarının ezici bir çoğunluğu “Yanımda” uygulamasının “Bana ne var?” adlı hizmetini internet paketi kazanmak için kullanıyor.

Sosyal medya platformlarında “#BANANEVAR” trend oluyor

Çarkıfelek adlı şans oyununu oynayarak hediye kazanma kullanıcı deneyimini müşterilerine sunan Vodafone Yanımda uygulamasının sunduğu bu hizmet birçok şikâyetin ve sosyal medya tartışmalarının odağı oluyor.

Binlerce şikâyet var

Tüketici Hakem Heyetlerine ve kurumlara şikâyet yönlendirmelerini sağlayan ve şikâyetlerin açık paylaşılmasına imkân veren şikâyet sitelerinde Vodafone’un “Bana ne var?” hizmetiyle ilgili yüzlerce şikâyet herkes tarafından görüntülenebiliyor.

Twitter’da #BANANEVAR adlı hashtag ile tartışılıyor

Sosyal medyada #BANANEVAR hashtagi ile kullanıcılar, haftalardır ve hatta aylardır, çarkı çevirince sadece sürpriz hediye ile karşılaştıklarını ya da çıkarsa düşük kotalı internet paketi çıktığını söylüyorlar.








Peki ihtimaller ne diyor?

8 dilimli çarkın hilesiz olduğunu varsayarsak sürpriz hediyeye denk gelme şansınız ilk aşamada yaklaşık yüzde 28, yani kalan yüzde 72 ihtimal ile internet paketi kazanılabiliyor. Kullancıların defalarca “sürpriz hediye” ile karşılaştığını, haftalarca Vodafone’un sunduğu “Bana ne var?” kampanyasından sadece “sürpriz hediye” rassallığı ile karşılaştığı göz önüne alındığında, 13 hafta üst üste “sürpriz hediye” almanın aslında olasılık teorilerine göre 2019 Milli Piyango büyük ikramiyesini kazanmayla aynı şansa sahip olunduğu görülebiliyor. Haberimizde sizlere Vodafone Yanımda kullanıcılarının “Bana ne var?” uygulamasıyla, bir kullanıcının üst üste internet kazanmak yerine, iki ile on üç defa aralığında sürekli sürpriz hediye kazanmasının milli piyango büyük ikramiyesini kazanmaya olan yakınlığı olasılık hesaplarıyla inceleniyor.

Grafik incelendiğinde Vodafone’un uygulamasını ilk defa kullanmaya başlayan bir kullanıcının “sürpriz hediye” kazanma ihtimali yüzde 28, yani 100 deneme yapmaya kalktığında denemelerinin sadece yirmi sekizinde “sürpriz hediye” kazanabilir. Aynı kullanıcı daha önce “sürpriz hediye” kazandıktan sonra ikinci defa uygulamada hediye kazanmayı denediğinde “sürpriz hediye” kazanma ihtimali yüzde sekiz. Hilesiz bir ortamda 100 denemesinin sadece sekizinde iki defa üst üste “sürpriz hediye” getireceği anlamına geliyor. Bu ihtimal git gide küçülüyor, altıncı denemesi sıfıra yaklaşıyor. On ikinci denemeden sonra üst üste “sürpriz hediye” kazanan birinin şansı, milli piyangoda büyük ikramiyeyi kazanan birinin şansından daha düşük oluyor. Yani on üç defa üst üste “sürpriz hediye” ile karşılaşma ihtimali milli piyangoda büyük ikramiye kazanmaktan daha zor. Sosyal medyada, Vodafone kullanıcıları aylardır arzu ettikleri internet paketi kazanmak yerine, “sürpriz hediye” kazandıklarını söylüyorlar.

İstatistik analizleri ne diyor?

Karar verme ve çözüm üretme mekanizmalarında ağırlıklı olarak istatistiksel yöntemler kullanılır. İstatistik bizlere güçlü veriler elde edildiğinde beklenen değerlerin analitik sonuçlarını kolayca verebilir. Yukarıdaki beklenen değerler grafiğinin bizlere aslında Vodafone Yanımda uygulamasının “Bana ne var?” uygulamasının hilesiz bir ortamda ne tür sonuçlar vermesi gerektiğini söylüyor. Grafiğin koyu mavi ile boyalı kısımları üst üste ne kadar internet hediyesi alma ihtimali olacağını sıralıyor. Uygulamada çarkı çeviren bir kişi, ilk aşamada yüzde 75 internet paketi kazanırken, yüzde 25 sürpriz hediye kazanması bekleniyor. Grafik uzatıldığında on üç defa üst üste çark çeviren bir kişinin internet paketi kazanması ile ilgili beklenti ona yakın ve milli piyango ikramiyesi kazanma ihtimalinden daha da zor hale geliyor.

Habernediyor.com / Safa Kaçar

Yorumlar (52)
Serdar gürbüz 5 yıl önce
6 aydır şans çarkından hediye olarak indirim geliyor başlayım sizin çarkınıza
Mehmet Kayahan 5 yıl önce
İngiliz sömürge devletinden ne bekliyorsunuz. Vodafone da İngiliz in değil mi
Dursun karaağaç 5 yıl önce
Vodofon yanımda iyce işi cıvıtdıhep suprız hedıye.Gb istıyoruz Surelerde cok kısa önceleri bır hafta verıyordu ne oldu 6saate indı
Metin D. 5 yıl önce
Maalesef milleti kandırmak için kullanılan bir yol.Anlaşmam bitince vodafondan ayrılacağım.
Bananevar 5 yıl önce
Ulan hayatimiz sürprizlerle doldu sizden kurtuldum simdi turkcel olmanin keyfini çıkarıyorum sallakazan yeter
Cemal kaplan 5 yıl önce
Aynn çok doğru bende hep çevire çevire çarkı ay yılda bir 500mb veriyor isyanlara soktu beni artık benim için Vodafone biti şimdi turktelekom geçtim bol bol internet keyfi çıkarıyorum ...
Recep uysal 5 yıl önce
Vodafone Allah belanızı versin. Türktelekomda yine 2 haftada bir internet çıkıyodu
ÜMIT ÖZCAN 5 yıl önce
ÜLKEDE ÜRETİM KALMAYINCA HALKIMIZI
KUMARA ALIŞTIRIP ÜLKENİN EKONOMİK KALKINMASI ÖN GÖRÜLÜYOR .BİRILERIDE
ÇIKIP KURANDA KUMARIN GÜNAH OLDUĞUNU SÖYLÜYOR TEKNOLOJİ DÜNYA
HALKLARINA UYU YAVRUM UYU NİNNİSİNİ
SÖYLÜYOR..İNSANCA YASAMA GEÇMİŞ OLSUN İYI UYKULAR.
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın