Vodafone, çark oyununu “Bana ne var” hizmetinden kaldırıyor

Twitter üzerinden #BANANEVAR, #VodafoneBoykot gibi hashtaglerle binlerce şikâyet ve tartışmalara konu olan şans oyunu artık farklı bir hizmetin başlığında kullanıcılara sunulacak.

BİLİM-TEKNOLOJİ 06.10.2019, 17:37 01.04.2020, 00:27
Vodafone, çark oyununu “Bana ne var” hizmetinden kaldırıyor

Vodafone, mobil uygulaması Yanımda’nın tartışmalı hizmeti “Bana ne var?” adlı hizmetinin en çok kullanılan özelliği olan ve “şans oyunu oynama” kullanıcı deneyimini sunan “Çark” artık “Fırsatlar Dünyası” adlı hizmetinde kullanılacak.

Çarkıfelek oyunundaki 8 adet dilimden oluşan “çark” çevrildiğinde en az bir tur atıyor, durduğu yerde de üst oka denk gelen dilim hediye olarak veriliyor. “Çark’ın” dilimlerinde; bir adet “500 MB”, iki adet “1 GB”, bir adet “2 GB”, bir adet “4 GB” ve bir adet “5 GB” internet paketi ve 2 adet de “Sürpriz” ile kullanıcılara 6 ile 24 saat arasında kullanılmak üzere sunuluyor.

Çark oyunu, tartışmalı hizmeti “Bana ne var’dan” “Fırsatlar Dünyası” adlı hizmetine taşınıyor

Geçtiğimiz Çarşamba günü yaptığımız haberde, Twitter trendleri ve şikâyet sitelerinde yazılanları dikkate alarak, “Çark” uygulamasıyla 3 ay boyunca “Sürpriz” hediye kazanmanın milli piyangoyu tutturmaktan daha zor olduğunu analizimizde paylaşmıştık. Vodafone, çok geçmeden, uygulama içindeki şans oyunu “Çark’ı”, “Bana ne var” hizmetinden  “Fırsatlar Dünyası” adlı hizmetine taşıdığını mobil uygulaması Yanımda’nın “Bana ne var” hizmetinde duyurdu.

Vodafone açıklama yapacak mı?

Türkiye'de yaklaşık 23,4 milyon abonesiyle ve bunun 14 milyonu 4,5G kullanıcısı olan telekomünikasyon devi Vodafone, geçtiğimiz hafta kürtçe olarak gönderdiği iletiyi kaldırmıştı ve #VodafoneBoykot hashtagiyle tepki görmüştü. Tepkilere karşılık olarak özür dileyerek açıklama yapan Vodafone, büyük kitlelerin tartıştığı ve şikâyetçi olduğu bu konuda henüz bir açıklama yapmadı. Kullanıcılara “şans oyununun” rassallığı hakkında bilgi verip vermeyeceği Vodafone merak ediliyor. "Çark" oyununun farklı bir hizmete taşınmasının bir iyileştirme çalışması olup olmadığı sorusunun cevabını ise önümüzdeki günlerdeki kullanıcı deneyimleriyle anlaşılacağı düşünülüyor.

Habernediyor.com / Safa Kaçar

Yorumlar (7)
Tkl 5 yıl önce
Hep sürpriz hediye çıkıyor artık hile var brlli
Adem akdağ 4 yıl önce
Çark nerde bulamıyorum
defne 4 yıl önce
hediye kazanmak istiyorum
Hafize çevik 5 yıl önce
Bana ne var çarkından GB çıkıyor ama şunu anlıyamıyorum önce tarifemden yiyor o zaman hiç anlamı yok zaten 1 günlük veriyor
Menrure 4 yıl önce
Ben 80 lik ihtiyar pek çok kez 1 GB. 2 GB. 500 MB., bir kaç kez de 5 GB. Çarkıfelek kazandım. Hayatımda ilk kazanımımdı. Vodafone teşekkür ediyorum hsyatta bu şansı verdiği için. Ama gezemediğim için fırsatlar huzurevinde yaşayan bana uygun değil. Üzüldüm.
Elff 3 yıl önce
Cark gözukmuyo
Elf 3 yıl önce
Cark gozukmuyo